雪園,一間老字號上海餐廳,细细個已經食過,隨着時代變化,已經好多年未去過而且地點都變左,今次特登去幫襯一下。周末中午有四位套餐,我地選左$498。包括自選五拼冷盤(九選五),自選兩款小菜(十五選二),自選三款飯麵及飽點(七選三)。點左以下:四鮮烤麩 (味道唔錯)蔥油海蜇 (海蜇質感幾好,味道ok)糖醋小排骨 (味道唔錯,甜味剛好,肉都幾稔)谅拌馬蘭頭 (幾好,味道都幾濃)谅拌小木耳 (蒜味幾重,幾好味)回鍋肉 (賣相同味度都一般,味度唔夠)百頁唐菜 (非常好,D百頁同唐菜非常ccc, 加上湯底味濃, thumbs up!)上海鍋貼 (一般,可以煎得更香)雪園素菜飽 (幾好,個飽D皮同饀都幾好味)崧子咸肉炒饭 (一般,問題左於菜粒太多,因菜有水份令炒飯有少少濕既感覺,唔夠香)總括雪園水準可以接受,環境service 都ok,不過個人認為比不上"浙江軒"同"蘇浙"。Overall, 以價格比係recommended。

點左以下:

四鮮烤麩 (味道唔錯)
蔥油海蜇 (海蜇質感幾好,味道ok)
糖醋小排骨 (味道唔錯,甜味剛好,肉都幾稔)
谅拌馬蘭頭 (幾好,味道都幾濃)
谅拌小木耳 (蒜味幾重,幾好味)

回鍋肉 (賣相同味度都一般,味度唔夠)

上海鍋貼 (一般,可以煎得更香)

雪園素菜飽 (幾好,個飽D皮同饀都幾好味)

自選五拼冷盤
回鍋肉