2020-07-10 499 浏览
呢间系我第一间去到会特登嗌咖啡饮嘅小店🥰⠀可以好relax咁慢慢食个tea叹咖啡😚⠀⠀☕️低脂岩盐咖啡🥄 (冻/热)⠀其实我唔系太钟意咖啡嘅苦涩味,所以特登叫佢多奶😂⠀❧ 可能因为我叫多奶,所以无论冻嘅同埋热嘅咖啡,都唔系话好苦~奶味好香浓😋我好钟意🤣((第一次唔讨厌咖啡😂⠀❧ 我想讲:个低脂岩盐忌廉真系好好好好好有惊喜🤩🤩🤩((太重要啦,所以要唔止讲3次😂⠀其实一开始bookmarked呢间就系因为觉得佢个岩盐咖啡睇落好正咁😍完全无令我失望到!啲cream又打得滑又打得实(企身)~所以佢真系有个软绵绵嘅口感喺度🥰⠀❧个岩盐忌廉咸咸地,味道超似芝士奶盖😍😍我相信 #芝士控 一定超爱! 😋 连埋咖啡黎饮,个口感真系超丰富🤩 超似饮紧芝士奶盖咖啡鲜奶🙈⠀❧ 饮热嘅话,我建议大家唔好搞到啲忌廉溶咗先饮,因为啲忌廉溶咗落去个咖啡度,个咖啡都唔会有佢个cream嘅口感同咸味((即系唔会变creamy啲/咸咸地⠀⠀🥓迷你烟肉忌廉意粉🍝⠀❧作为Tea来讲,真系不过不失~份量系啱啱好嘅,忌廉就系普通白汁味~而烟肉丝都几多,不过我会觉得用烟肉碎应该会更加香~ 然而佢落左啲黑胡椒喺面,所以都有黑胡椒味,令到
呢间系我第一间去到会特登嗌咖啡饮嘅小店🥰⠀
可以好relax咁慢慢食个tea叹咖啡😚⠀

☕️低脂岩盐咖啡🥄 (冻/热)⠀
其实我唔系太钟意咖啡嘅苦涩味,所以特登叫佢多奶😂⠀

🥓迷你烟肉忌廉意粉🍝⠀
❧作为Tea来讲,真系不过不失~份量系啱啱好嘅,忌廉就系普通白汁味~而烟肉丝都几多,不过我会觉得用烟肉碎应该会更加香~ 然而佢落左啲黑胡椒喺面,所以都有黑胡椒味,令到个白汁唔会太单调同太漏🥰⠀

🖤黑芝麻贝果🥯⠀
因为我真系第一次食bagel,而屋企人都唔系成日食开,所以真系唔知拣咩味好😂之后店员就推荐左黑芝麻味⠀
▪︎闻落去真系好重黑芝麻味🤩 芳香扑鼻~面包入面香软可口⠀
▪︎ 外皮有少少似偏硬脆皮嘅提子包表皮,不过我自己觉得外皮软硬适中,亦达到外脆内软嘅口感🙆🏻‍♀️ ((之前唔太想试bagel其中一个原因就系...惊包包嘅表皮太硬⠀
▪︎而甜度方面,估计都系用左黑糖🤔,但我会有少少觉得黑糖味cover左黑芝麻味~不过又冇过甜嘅~只系令到黑芝麻个味冇咁出~⠀
▪︎加埋佢地自家制嘅butter cream食会仲好食!令到个bagel唔会太过干身~但overall都算符合我对bagel嘅expectation同埋食得出系自家制嘅产物🥰⠀

🖤黑糖牛角包🥐⠀(一定要睇图!)⠀
超级有惊喜!🤩🤩⠀
▪︎ 首先好香好重牛油味~已经令到人食欲大增啦~⠀
▪︎ 然而佢都系热辣辣送黎~酥皮好松化又香脆😋 (要睇图啦)同埋你见到真系一层一层!有好多层啊😳 觉得佢真系做得几靓同埋质量好好系因为要做到入面层次分明都真系几考工夫😲⠀
▪︎ 虽然好香牛油味,但亦都不乏黑糖嘅糖香味~两者balance得好好~⠀
▪︎成个包仲要一啲都唔油😳真系好少可食完牛角包只手系无油同埋唔觉得油腻,抵赞!⠀

🖤手工黑糖裸麦包🥖⠀
我想讲,如果你钟意outback嘅黑糖面包,但又想食💛店嘅话~我绝对推荐呢间!⠀CP值高又大旧🤩⠀
▪︎ 佢同outback个黑糖面包都一样咁好食!而黑糖味比outback嘅重😋 但都唔会太过甜~所以闻落就香过outback嘅~⠀
▪︎除此之外,我觉得佢嘅黑糖面包都比outback嘅更加软熟同埋上嘅时候都好热辣辣~所以味道同口感黎讲都唔会输比outback⠀
▪︎ 最后,其实我劲钟意佢个自家制butter cream🥰 搽左上去系更加润饰左个包~佢个butter cream真系整得好滑,有少量牛油嘅咸味但又唔会有蛋糕忌廉个种甜腻感🥰 真系好岩配上面包食~⠀
低脂岩盐咖啡
冻低脂岩盐咖啡