2022-05-15
嘩嘩嘩,有大大個人像喺餐廳門口,可以去打卡呀😍門面又大,唔會阻到人出入,爽😝行過啲仲有多個打卡位,啱晒大家啦。入去其實仲有左邊轉彎位,餐廳好多座位,lunch hour 都唔怕排好耐餐廳環境舒服,座位闊落,多數都係卡位。餐牌方面,款式眾多,而且大部份菜式都可以追加小食,奉送咖啡或茶,好抵食有拌飯、咖喱飯…價錢方面,每人平均消費都係大約$100左右。今日兩個人食,叫咗個味噌豚肉鍋。平時食韓式豚肉鍋都係辣嘅,今次第一次食味噌味,感覺好特別,比起平時冇咁濃味,清淡啲,而且配料上都會比較多,有芽菜、冬菇等等。食唔到辣嘅朋友強烈推薦呢一個。炸豬扒蕃茄湯烏冬,豬扒炸得好鬆脆,蕃茄湯底都好濃郁下,而且粟米係選用新鮮粟米粒小食追加,芝士餡餅嘅芝士份量都好多吓,但係芝士味比較淡再加多個蜜糖芥茉炸雞鎚,差啲食唔晒,又話太飽。講返個雞鎚,雞鎚其實眼見都見到炸得好脆,內裏肉質鮮嫩,配埋蜜糖芥末醬,頂呱呱。
有拌飯、咖喱飯…
價錢方面,每人平均消費都係大約$100左右。
小食追加,芝士餡餅嘅芝士份量都好多吓,但係芝士味比較淡