2007-08-20 92 浏览
星期五收工後,小牛提議黎呢度食個晚餐...我發覺選擇好少,一係就價錢貴,例如海南雞飯果的,都要50元或以上,我地想平平地,就唯有選擇常餐,一個包括牛油方包(多士加$1),煎蛋,兩送粉麵,同埋飲品,都好夠飽架!多士,煎蛋,飲品等就無野好講,但係粉麵方面,呢度有分普通米粉同泰式銀絲米粉,我都唔知有咩唔同,本來想試下,但最後都係揀左心儀既意粉,或者下次再黎試過啦!但係送呢,我見到有一樣比較特別,係其他茶餐廳無,就係鮑魚絲,我貪新鮮,就揀左黎試下,原來份量好少,切得頗幼,食落真係似鮑魚(無論味道同口感都係),但係咪真係鮑魚就真係佢至知!另外揀左雞翼,呢個又抵食喎,因為有兩雙,而且好入味,唔太油,不過可能因為浸煮得耐,有的碎骨出現,食落有點"呢hea",不過整體上ok。見到有食家話態度差,我覺得態度的確麻麻地,例如我話要熟蛋,佢都唔做俾我,但都唔算太差既,反正無太高要求囉!
星期五收工後,小牛提議黎呢度食個晚餐...