2023-01-15 252 浏览
8/1/22(星期日)晚在光辉围,坐车经过好多次金港,今次就试下啦。本身有好多套餐(汤,食物加饮品),小炒又有,碟头饭,焗饭焗意粉都有。另外有个晚市套餐餐牌,除食汤,食物同饮品,仲有埋糖水。食物有中式同西式选择。于是就试晚市套餐。中式选择有五六样,侍应哥哥推介晚市餐牌既韮菜花银芽炒猪腩肉,有点豚肉既口感;至于西式就选择得两款,就叫蕃茄焗猪扒饭。韮菜花银芽炒猪腩肉份量大,有小炒既感觉,镬气都吾错,猪腩肉切薄片去炒,入味之余又无咁油腻,美中不足有数条韮菜花比较老,有「根」。(7/10)蕃茄焗猪扒饭正常份量,够汁,蕃茄焗到淋淋,猪扒吾太干,都几大块,味道吾错。呢个餐跟汤同有埋餐包,有啲似花园餐厅咁不过呢度60令蚊一个餐,平好多。(7/10)糖水柠茶柠水吾特别讲,正常野。但呢度两个餐都有糖水,当然要睇吓hea吾hea。结果系吾hea既红豆🫘西米,糊状吾浠,吾死甜,仲加少少椰奶在面头,食完饭有糖水好完美。(7/10)有诚意既街坊茶餐厅,一般60几到70几蚊一个餐,合理水平。有机会会黎试其他。

韮菜花银芽炒猪腩肉
蕃茄焗猪扒饭
呢个餐跟汤同有埋餐包,有啲似花园餐厅咁
不过呢度60令蚊一个餐,平好多。(7/10)
糖水

2023-01-08