2019-07-08
車到邊,人到邊,停車後,見漢口道附近呢間日本餐廳,價錢合理,又坐得幾舒服,就入去試下上openrice見到好多人推介櫻花蝦拉麵🍜最後我地叫左櫻花蝦拉麵再加$35配日式煎餃子同飲品另外仲叫左豚肉拉麵 & 燒三文魚鰭櫻花蝦拉麵:大大粒櫻花蝦鋪滿左成個拉麵,用料十足,而且唔係cheap cheap櫻花蝦,外殼細薄柔軟,仲有鮮甜味!湯底係豚骨,味道濃郁,入面仲有3塊豚肉。溏心蛋蛋黃半熟流心,絕對可以用吸管吸食呀😻麵底我選擇咗普通,啱啱好,不硬不軟,網上推介果然冇錯!豚肉拉麵:第一時間飲個湯底,味道香醇濃厚,擁有豚骨個種富膠質既稠身日式煎餃子:即叫即整,外皮脆,但餡料juicy,一咬流汁煙三文魚鰭:好多肉呀,又滑,魚皮脆脆,加埋少少黑椒,好味薄荷檸檬可樂:加埋薄荷葉既味道,成個口腔都fresh啲、開胃啲呀P.S. 我地一坐底,職員就俾2杯水我地,仲話俾我地知like & share佢地facebook,就有95折,抵左✌🏻!
上openrice見到好多人推介櫻花蝦拉麵🍜
最後我地叫左櫻花蝦拉麵
再加$35配日式煎餃子同飲品
另外仲叫左豚肉拉麵 & 燒三文魚鰭
日式煎餃子:即叫即整,外皮脆,但餡料juicy,一咬流汁
煙三文魚鰭:好多肉呀,又滑,魚皮脆脆,加埋少少黑椒,好味