2021-03-25
Mamaday既姐妹店試業中,迫不及待同朋友黎嚐鮮😛兩個人食左好多野,樣樣都唔錯👌🏼🥇記得抹咀墨汁卡邦尼配巴馬火腿烏冬個名好長🤣一上碟熱辣辣黑蚊蚊,係好濃厚嘅風味,間唔中會食到煙肉碎同菇類,烏冬好煙韌好掛汁。朋友試咗幾啖都話好食。🥈欖菜香煎帶子扁意粉偷食咗朋友幾啖,我覺得佢呢個都幾好食喎。係香口嘅炒意粉,每條意粉都掛上欖菜,非常惹味。🥉地瓜條配蜜糖芥末醬甜甜嘅蕃薯條炸得好香脆,而且份量十分之多。如果係厚切就更好、份量我唔介意減少少,想食到多啲口感。🎖NMSL PIZZA呢款係隨機配料嘅Pizza,嚟到原來係蕃茄芝士煙肉薯蓉餡料,雖然唔特別但係食材配搭得幾好,而且餅底都幾香脆。🎖咖央窩夫呢款甜品等候時間較長,因為係即整。窩夫整得好香脆,入面好似有少少麻薯嘅口感,點埋甜度適中嘅咖央醬食,非常滿足。🎖番薯愛話梅、蘋果山楂茶飲品方面番薯奶昔唔太食得出番薯或者話梅味,而且唔太夠甜;蘋果山楂茶幾好飲,係鋪頭自家製。
🥇記得抹咀墨汁卡邦尼配巴馬火腿烏冬
🥈欖菜香煎帶子扁意粉
🥉地瓜條配蜜糖芥末醬
🎖NMSL PIZZA
🎖番薯愛話梅、蘋果山楂茶