今晚收工又去试下新餐厅先,今次地点系旺角,餐厅名好特别叫No Money So Lonely,虽然好似同间餐厅无甚关系。呢间餐厅菜式好特别,基本上系西餐但系融合左好多东南亚菜元素,系几得意既fusion菜式。餐牌简单,有沙律,比萨,前菜,意粉同饭,甜品,连甜品都包含东南亚菜元素,好多选择都系辣。野饮有几多选择。餐厅装修玩味,好有特式,处处打卡点,其他食评都已经详细介绍过,等我主力讲返d食物先。第一次黎梗系拣d特别同正野试下啦,首先一定要拣我最钟意既比蕯,之后就系饭同意粉之中拣左后者。青咖喱石斑鱼比萨 $128+10%我好钟意试唔同口味既比蕯,青咖哩同石斑鱼呢个combo又真系唔觉其他地方有得食。批底系我最爱既超薄脆,食完唔会过饱。每块批上面都有一件石斑鱼柳,虽然唔算大或十分滑嫩,但系唔鞋又唔腥。披萨拉丝唔多,因为主要系青咖哩,青咖哩唔系好浓,微辣惹味。配料仲有泰国小茄子切片,车厘茄切片,同洋葱片,同其他配料一齐食增添香甜味道。不过唔见有菜单上既红尖椒。呢个比萨确系好味道,我边食边赞。蒜片咸鱼茄子鲍鱼意大利面 $138+10%鲍鱼同意粉一齐食你试过未?鲍鱼有两只,可以成只放入口咬,质感好

青咖喱石斑鱼比萨 $128+10%

蒜片咸鱼茄子鲍鱼意大利面 $138+10%
蒜片咸鱼茄子鲍鱼意大利面

鲍鱼同意粉一齐食你试过未?鲍鱼有两只,可以成只放入口咬,质感好有咬口,超弹牙,味道非常鲜甜。意大利面系扁意粉,质地都尚算有咬口,炒得好干身。个汁都几辣,带微微咸鱼咸香,好似食紧中式炒面,几特别。配料有切粒既茄子同大量蒜皮,上面加左新鲜沙律菜。值得一提既系只碟影相好靓。

上菜好快,坐低半个钟食完。今晚两道菜都唔错,我特别钟意个比萨。下次希望可以试下其他新菜式。
2021-03-09