2020-03-15
第一次去 Ninety 時候係幫襯灣仔店,當時佢地仲未有分店,仲記得嗰次咖啡好飲,食物好食,裝修服務等都高質。知道佢地開咗新分店,一路都好想再試,所以下午同埋朋友嚟左食個 early dinner。 可能因為我地入座時間都唔咸唔淡,食 Tea 太遲食晚飯又太早,所以仲有得叫 Day Menu 同 Brunch Board 之外,又可以睇下Night Menu有咩好食。 而且佢地主打澳洲式,過往經驗,澳洲菜都好飽,所以呢個時間可以食得 Light d 都幾好 !Brunch Board 都幾得意,一個 set 按 item 收費,一 Set 包括麵包,肉類海鮮,蔬菜,蛋同奶類。我地就揀左 Sourdough 配牛油果,三文魚,炒蛋,薯餅。一心以為佢會係三文治咁樣,點知來到好似定食咁,仲樣樣都好精緻。牛油果好新鮮,Creamy 又甘甜,三文魚肥美配埋醬汁一啲都唔鯹,炒蛋香滑仲帶有松露香味。另外仲加左個 Mixed Berries Yogurt Bowl ,生果乳酪的配搭,甜甜果香低卡又飽肚。
生果乳酪的配搭,甜甜果香低卡又飽肚。
Mixed Berries Yogurt Bowl