Nice place to catch up with friends 💛个人认为dinner嘅菜式高质过晏昼🤔..1. 墨西哥鸡肉饼 Chicken Tortilla ~$98 • 8/10非常足料👍🏼👍🏼👍🏼入面嘅鸡肉够多,又够哂嫩滑,加埋啲千岛酱令到成个感觉好fresh~仲有侧边啲沙律同薯条,yum yum !! 😋.2. 台北炖牛肉炖饭(辛) Taipei Beef Stew Risotto ~$158 • 8/10其实见到 “Risotto” 有少少怕,已经饱左一半😹(记得食过一次,食左3,4啖已经好济~)但系呢个完全系唔同~啲饭食落系软稔嘅感觉,又有啲烟烟韧韧👍🏼捞埋温泉蛋嘅蛋汁,个texture简直系perfect match~仲有on top嘅藜麦!!! 出奇地夹🤩有烟韧嘅口感之余,又有脆卜卜嘅感觉~牛肉够哂嫩滑,又唔会overcooked,份量刚刚好😋.3.维多利亚时代的伯爵茶 Victorian Earl Grey ~$48 • 7/10纯粹怕食得太饱,想饮返啲清清地,帮助下消化嘅饮品~唔算太浓嘅Earl Grey,不过不失~.4.蕉蕉草莓燕麦奶摇 Banana S
个人认为dinner嘅菜式高质过晏昼🤔

非常足料👍🏼👍🏼👍🏼
入面嘅鸡肉够多,又够哂嫩滑,
加埋啲千岛酱令到成个感觉好fresh~
仲有侧边啲沙律同薯条,yum yum !! 😋

~$158 • 8/10
其实见到 “Risotto” 有少少怕,已经饱左一半😹
(记得食过一次,食左3,4啖已经好济~)
但系呢个完全系唔同~
啲饭食落系软稔嘅感觉,又有啲烟烟韧韧👍🏼
仲有on top嘅藜麦!!! 出奇地夹🤩
有烟韧嘅口感之余,又有脆卜卜嘅感觉~
牛肉够哂嫩滑,又唔会overcooked,份量刚刚好😋

纯粹怕食得太饱,想饮返啲清清地,帮助下消化嘅饮品~
唔算太浓嘅Earl Grey,不过不失~

4.蕉蕉草莓燕麦奶摇 Banana Strawberry Oat Milk Shake ~$58 • 8/10
朋友好想试下Oat Milk Shake 🥤
加埋Whipping Cream,成个感觉好rich~ (亦都好饱)
Banana x Strawberry 个味一向都好夹,值得一试👍🏼
(如果唔系用外卖杯上就会更加好😹)

5.焙茶巴斯克芝士蛋糕 Hojicha Basque Burnt Cheesecake ~*忘记了价钱* • 6/10
循例要叫返个甜品嘅~🍰
Menu上面冇写有甜品,但系嘟QR CODE落单嘅时候,
就会有 Cake Menu嘅选项。
印象中唔太多选择,其他都系普通嘅cheesecake。
卖相一般,味道一般~
侧边有焙茶嘅cream可以同个cake一齐食☺️
个人觉得入面唔够湿润,焙茶嘅cream又冇太大茶味🤔
食埋个甜品之后真系捧住个肚走😹
要行去远啲嘅地铁站,散步消化下~
2021-05-19