2022-11-19
九龍城開咗好多新嘅餐廳今次經過禮日式串燒店, 主打清酒串燒! 價錢大眾化,餐廳環境有日式居酒屋感覺。 全部串燒即叫即燒都係幾十蚊幾抵食。餐廳送一份鴨腎小食, 醬汁味道惹味, 鴨腎爽彈 非常開胃。秘製半熟鰹魚他他,酸汁令魚香更突出而且更開胃!加埋沙律菜感覺好新鮮好refreshing蟹肉蟹膏甲羅燒,蟹肉雖然唔多但勝在夠鮮甜,蟹膏香濃味重,再混合鮮蛋汁,配埋脆脆餅乾!口感層次好豐富又夠味。媽媽鹹蛋豬肉棒燒到好金黃,外層coating一層 鹹蛋黃醬,味道咸香惹味!內層爆多肉汁,超好食,高質自創串燒。阿波美手羽,燒雞翼無黑無燶!控制火喉好高技巧!燒到雞翼外層香脆,juicy亦幾夠嫩。明太子油揚豆腐,坊間比較少食到!惹味又香既明太子做 topping, 配上香脆豆腐!一啖一口夠鬆脆又惹味,送酒必備!蟹膏玉子燒, 玉子燒做到好夠嫩滑, 做到半溶嘅效果! 內層中間夾雜著濃味蟹膏,好得呢!整體高質唔貴,即叫即燒!食得好開心。
主打清酒串燒! 價錢大眾化,
餐廳送一份鴨腎小食, 醬汁味道惹味, 鴨腎爽彈 非常開胃。
加埋沙律菜感覺好新鮮好refreshing
配埋脆脆餅乾!口感層次好豐富又夠味。
媽媽鹹蛋豬肉棒
明太子油揚豆腐,坊間比較少食到!
整體高質唔貴,即叫即燒!食得好開心。