「一生只為搵一個肯同你捱麥記的女人」我搵到啦,不過其實麥記都幾好味My Signature 漢堡包,都出咗一段時間,我都食咗幾次,不過其實味道點樣,值唔值得30幾蚊一個包?My Signature 最過癮係可以有得選擇麵包、肉、配料。你可以喺個自動售票機嗰度,咁下禁下禁下,禁到自己滿意為止。不過唔好太耐,唔係後邊嗰個會好唔開心。我食過幾次,其實小甜圈包,係幾好味,值得推介。今次試吓法式甜包,配芝士安格斯牛肉。另外叫多一個意式香軟包,配香脆雞、菠蘿加辣椒醬。法式甜包,配芝士、安格斯牛肉,其實係一個好穩陣嘅配搭。法式甜貓其實好鬆軟、有少少甜味,安格斯牛肉不過不失,加埋芝士啱啱好。香脆雞加菠蘿,我之前都未試過。通常炸雞肉配菠蘿、應該係唔錯嘅配搭。但係如果細心啲,將菠蘿分開切嚟食,你會發覺其實個菠蘿都幾唔新鮮,顏色上來講好似擺咗一段時間。雞肉就冇乜特別,唔需要評論。意式香軟包比起法式軟包、少甜圈,就冇咁特別、同埋好味。至於辣椒,鍾意食辣嘅人應該好過癮,因為真係好辣,應該有唔少人會食到出汗。不過,相比之下,我覺得以前嘅巴辣雞腿包(未縮水之前),更加香脆好味,用嘅係雞腿肉(應該係),而且比較便宜。
「一生只為搵一個肯同你捱麥記的女人」

我搵到啦
,不過其實麥記都幾好味

我食過幾次,其實小甜圈包

My  Signature  安格斯牛肉包

My  Signature  香脆雞包
,顏色上來講好似擺咗一段時間。

咁樣30幾蚊一個包、40幾蚊一個餐抵唔抵呢?其實而家物價通脹,大部份餐廳一個午餐,都要40幾蚊。不過,就咁一個包30幾蚊,的確係略貴。香格斯牛肉,我覺得唔錯值得再買
,但係香脆雞,就麻麻哋。

另外仲有配角,一包薯條、同埋一杯橙汁。

埋單70幾蚊,喺黃埔搵到一個咁樣嘅晚餐,都幾難得
My  Signature  安格斯牛肉包