2019-12-30
悠蔬食 係我最鍾意嘅素食餐廳平時去開銅鑼灣分店lunch 不過最近裝修 😩😩😩冇得食住🔥🔥🔥🔥 我等!咁岩約荃灣既朋友食飯係openrice search: 荃灣 素食就見到依個似曾相識嘅名🤭原來「悠蔬食」係荃灣都開左呀!荃灣既人太幸福😭😭😭😭晚餐set 每位可以揀三款前菜總結我兩星期黎食咗兩次晚餐嘅經驗😛有三款我最鍾意既:燒汁杏鮑菇:留意番以上張相係兩份量即係其實每份只係得一粒完整既菇前菜黎講,其實份量係OK嘅甜甜地,凍凍地醬汁好好味食落好舒服而且夠厚肉,口感👍🏼👍🏼紫薯紅菜頭雪球:澱粉質邪惡之選😛😛麻醬沙薑豆絲粉皮:雞絲粉皮就食得多素既比較少食。涼涼地 夾埋青瓜絲,食落好清爽除咗一般嘅麻醬之外,仲有沙薑味成件事好amazing 🤤🤤🤤原來沙薑味同粉皮係可以咁夾!姫松茸椰子黃耳竹笙燉湯:好甜 好多湯料 黃耳口感好creamy, 林林地 入口就溶化食埋d椰子感覺好滋潤 秋冬飲 非常適合😌😌不過係燉湯所以要小心熱呀😊主菜方面,菠菜合桃野菌忌廉燴意大利飯 配 椒鹽猴頭菇基本上午餐或者晚餐,只要佢有菠菜汁嘅選擇嘅意粉或者飯,我都一定會揀🔥🔥小小甜甜地,好味呀 🤤🤤🤤又會有少少黑松露味而且非常
平時去開銅鑼灣分店lunch
不過最近裝修 😩😩😩
冇得食住🔥🔥🔥🔥 我等!
咁岩約荃灣既朋友食飯
係openrice search: 荃灣 素食
就見到依個似曾相識嘅名🤭
原來「悠蔬食」係荃灣都開左呀!
荃灣既人太幸福😭😭😭😭
晚餐set 每位可以揀三款前菜
總結我兩星期黎食咗兩次晚餐嘅經驗😛
有三款我最鍾意既:
照燒杏鮑菇
燒汁杏鮑菇:
留意番以上張相係兩份量
即係其實每份只係得一粒完整既菇
前菜黎講,其實份量係OK嘅
甜甜地,凍凍地
醬汁好好味
食落好舒服
而且夠厚肉,口感👍🏼👍🏼
紫薯紅菜頭雪球
紫薯紅菜頭雪球:
澱粉質邪惡之選😛😛
麻醬沙薑豆絲粉皮
麻醬沙薑豆絲粉皮:
雞絲粉皮就食得多
素既比較少食。
涼涼地 夾埋青瓜絲,
食落好清爽
除咗一般嘅麻醬之外,
仲有沙薑味
成件事好amazing 🤤🤤🤤
原來沙薑味同粉皮係可以咁夾!
姫松茸椰子黃耳竹笙燉湯:
好甜 好多湯料
黃耳口感好creamy,
林林地 入口就溶化
紅咖喱野菜猴頭菇
菠菜合桃野菌忌廉燴意大利飯
主菜方面,
菠菜合桃野菌忌廉燴意大利飯 配 椒鹽猴頭菇
小小甜甜地,好味呀 🤤🤤🤤
又會有少少黑松露味
而且非常多配料
有好多菇,青瓜,菜,合桃,素火腿等等
每一啖飯都好足料
佢係乾身嘅 完全唔油
口感結實 有啲似食緊肉😛😛
另外叫咗一個主食:
紅咖喱野菜猴頭菇 配印度薄餅&糙米飯
只要你試過佢嘅咖喱汁就會深深明白點解係要配印度薄餅+ 糙米飯
啲汁係無論點薄餅定係糙米飯,都一樣咁好味,咁夾🔥🔥🔥好香,野菜種類都多。但以紅咖喱黎講,略嫌佢冇咩辣味。
我鍾意悠蔬食 係好多時候會覺得佢哋好用心🤔🤔 用料唔吝嗇,諗嘢好周到,會想俾你試清楚,想帶比你更多享受
作為一個食客 我真心好鍾意呢間餐廳😌😌
推薦比大家❤️