2024-02-09 4355 浏览
再访尖沙咀美丽华MUTA,由ATUM团队主理,食物高质不在话下,环境轻奢侈感,地点方便,都系约朋友食饭的好地方👯‍♀️上次来食过招牌的寿喜烧牛肉蛋汁炖饭,今次来menu好似又转左,有啲款式配搭都几新颖、独特。前菜先来果酸三文鱼 •带子刺身薄切,酱汁食得出有热情果、柠檬等🍋超级清新开胃😍三文鱼和带子都有啲厚度,用料新鲜👍🏻主菜要左两款Pasta,海老浓汤意大利面,酱汁比教稀,做到汤意粉的效果🍝份量都好多,好啱share食,虾都大只爽口🦐本身我都好钟意食Gnocchi,所以点都要试试香槟奶油马铃薯丸子,奶油酱汁味道香浓,质地又唔会太杰,食起上黎唔会好腻。加上乌鱼子,令呢道菜变得独特,多左一份咸香,值得一试❗甜品方面,好多款都好吸引,拣左比教特别的烤苹果🍎制作方法估计系参考左红酒炖雪梨,切开果肉软腍腍,味道清甜,旁边的蜂蜜蛋糕好香蛋香味,而甜蕃薯雪糕系最得我欢心,味道有啲似焦糖/布甸味咁🍦好好食‼️🔸果酸三文鱼 • 带子刺身薄切🔸乌鱼子 • 香槟奶油马铃薯丸子🔸海老浓汤意大利面🔸烤苹果 • 蜂蜜蛋糕 • 甜蕃薯雪糕📍 #MUTA Restaurant by ATUM (#尖沙咀美食)#尖沙咀 弥

🔸果酸三文鱼 • 带子刺身薄切
🔸乌鱼子 • 香槟奶油马铃薯丸子