2021-06-19
最近去咗葵芳牛扒先生食半自助餐,都真係幾抵食,低至$188套餐就可以同時享用主菜,自助沙律·精選餐湯·甜品吧·特選飲品難怪晚市有咁多人排隊等候入座!不過我哋都揀咗比較Premium嘅餐,因為睇落真係太吸引啦!澳洲150日穀飼肉眼·香煎鵝肝 $328 迷你甘筍,季節蔬菜,香草燒新薯肉眼扒唔食足夠剛剛好,保留應有肉汁而且仲好鮮嫩,灑上海鹽就夠晒鮮味!再加上香脆鹹香鵝肝,配搭一流,亦有比較爽口的迷你甘筍,中和咸味。更可自選白酒或紅酒或果汁一杯~另外一個套餐就係芝士龍蝦系列!特別多咗一個鮮生蠔海鮮拼盤鮮生蠔 2 隻,紐西蘭鑽石蜆,海蝦,翡翠青口見到已經睇得出鮮味十足,鮮生蠔 2 隻海水味香,鮮味爽口,海蝦彈牙又新鮮,真的不錯,可惜只限一次!法式芝士龍蝦配龍蝦汁意大利飯 $298這個也是非常吸引,大大件芝士龍蝦,鮮味而且有芝士的香味提升,意大利飯也掛滿龍蝦汁的鮮,相當吸引。當然除了主食外,每位最期待的也是半自助環節,外邊有甘筍湯,味道香濃,飲咗幾碗!旁邊也有提子鬆餅,可惜一般吃半自助比較少吃,未有試。另外沙律區也非常豐富,例如南瓜,粟米,四季豆,薯仔,沙律菜等等⋯ 亦有多款鹹肉,每樣試少少,感覺
自助沙律·精選餐湯·甜品吧·特選飲品
難怪晚市有咁多人排隊等候入座!
澳洲150日穀飼肉眼·香煎鵝肝 $328
迷你甘筍,季節蔬菜,香草燒新薯
更可自選白酒或紅酒或果汁一杯~
另外一個套餐就係芝士龍蝦系列!
特別多咗一個鮮生蠔海鮮拼盤
鮮生蠔 2 隻,紐西蘭鑽石蜆,海蝦,翡翠青口
法式芝士龍蝦配龍蝦汁意大利飯 $298
另外沙律區也非常豐富,例如南瓜,粟米,四季豆,薯仔,沙律菜等等⋯ 亦有多款鹹肉,每樣試少少,感覺不錯。鹹肉也不會太鹹,直接吃也沒有問題。
最終在甜品方面亦有很多選擇,包括芝士蛋糕,蛋卷,麵包布甸,豆腐花 etc… 最好吃是麵包布甸,甜香十足;芝士蛋糕亦味道夠香。
飲品方面有蜜桃茶,也有果汁,夠豐富了!
Menu