2019-04-17 121 浏览
一位台灣朋友黎到香港入住左紅磡一間叫逸·酒店。見到酒店內既餐廳門面都不錯,就入去試試。玻璃窗望出去就係高樓大廈同五光十色招牌,樓下人來人往,對於台灣朋友黎講,都算係個特色既景觀。台灣黎既朋友最愛手工啤,去到咩地方有手工啤一定要試,而且一入門見到個bar ,已經有點興奮。經店員推薦 試左Brewdog punk IPA,通常見到IPA都係d較苦既野,呢個竟然冇苦 仲好fruit 好香 超易入口 好正!我就見到花茶系列被吸引,Mona Lisa蒙羅麗莎呢個名好靚,紅茶+萬壽菊+士多啤梨+桑葉,可惜佢已經預浸好拎出黎,見唔到d花果盛放既樣子,不過都好飲。食物方面叫左燒牛舌,個醬同d香草一整食個牛舌好正,牛舌夠淋,香口,配啤酒一流。加燒日本活性水飼有骨豬鞍,聽個名好似好勁。事實上都好好食,豬鞍好淋多肉汁,厚厚的肉好滿足,表皮燒得夠焦脆。除左經理細細聲望住d客講壞話大聲笑既行為好嘔心外。其餘都好舒適,手工啤值得再飲,想試哂其他款。店員很有禮貌 令人輕鬆的服務態度。

2019-04-09