2022-07-26
上星期同媽咪係尖沙咀食飯,見未夠鐘於是去左行k11 musea. 本身諗住去買杯咖啡飲,經過B2果層見到開左間賣巴斯克蛋糕既bakery,裝修好pink pink,見到都少女心爆發🥰於是買左個cake諗住當飯後甜品。Sticky Mango Rice Mochi Basque Burnt Cheesecake 4” $160有3個size : 4” 6” 8”香甜既呂宋芒果配清爽既乳酪,2者互相平衡。同埋有我好鍾意既煙煙韌韌Mochi去增加口感。我另外買左2杯Cake Jars,烘焙師希望藉着罐裝蛋糕系列,等客人可以重溫童年時既滋味。將蛋糕放係樽仔到又方便食用,當散水餅都唔錯。CEREAL KILLER $55呢個名正呀😂叫得cereal killer緊係要加埋蜂蜜星星脆片。蛋糕用左新鮮士多啤梨果醬製成,⼀打開就聞到好香🍓味,不過對我黎講有少少甜。VERY MISS YOU $55呢個即係tiramisu,用左法國黑朱古力粉同手指餅乾用無糖咖啡甜酒浸泡過,個蛋糕濕得黎咖啡味同酒味都夠。
於是買左個cake諗住當飯後甜品。
有3個size : 4” 6” 8”
將蛋糕放係樽仔到又方便食用,當散水餅都唔錯。
CEREAL KILLER $55
呢個名正呀😂
🍓味,不過對我黎講有少少甜。
VERY MISS YOU $55
呢個即係tiramisu,用左法國黑朱古力粉同