2018-10-23 825 浏览
又系朋友生日, 点都要倾下计欢聚下, 有咩好得过去食afternoon tea? 今次主角拣左洲际x MIKIMOTO海之典藏创业125周年下午茶。成个Tea set 以高级食材例如鲍鱼、鱼子酱及龙虾入馔,融入MIKIMOTO的珍珠造型创作, 系一个非常精致下午茶,同埋咸点全部完胜,好味到不得了, 你知啦,有d 酒店tea set 咸点完全冇惊喜,甜点梗系系甜到你会放弃那种, 呢个咸点获得我地一致好评。 甜点都好味, 唔会太甜, 全部可以食囇,一个字, 正!个人最钟意系鲍鱼伴脆西米, 推介!同埋饮茶都有LC 用,真系好开心啊。 下午茶的精致咸甜美点包括:咸点日式烧汁鳗鱼乌冬生姜清酒鲍鱼伴脆西米鱼子酱蟹肉挞伴奶油蚬酱香煎带子墨汁面包香芒龙虾鱼子酱脆面包甜点瑞士梨酒柠檬马卡龙绿茶柑橘挞红豆绿茶慕丝蛋糕清酒奶冻朱古力挞•珍珠朱古力球英式原味及葡萄干松饼配伯爵茶啫喱、奶油及玫瑰香桃酱

同埋饮茶都有LC 用,真系好开心啊。

下午茶的精致咸甜美点包括:

绿茶柑橘挞
红豆绿茶慕丝蛋糕
清酒奶冻朱古力挞•珍珠朱古力球

英式原味及葡萄干松饼
配伯爵茶啫喱、奶油及玫瑰香桃酱

2018-10-20
等候时间
10 分钟 (堂食)
庆祝纪念
生日