2018-09-12
土瓜灣近海一帶有幾間悠閒既cafe同餐廳,今日經過見到呢間,個menu好吸引,入去試下個個都叫個麻薯窩夫,我梗係唔執輸,都叫一個一路食一路心諗,點解個窩夫會食落煙煙靱靱架呢?窩夫唔係鬆軟架咩?但又好好食喎,究竟係特登整到咁定失手呢?跟住睇番個餐牌,一切迷底解開了,佢個名叫麻薯窩夫,係專登整到佢有啲煙靱既,好有咬口,好好食呀,尤其係個士多啤梨雪糕,唔甜唔酸,好香自然既士多啤梨味仲叫咗個薯皮,焗得幾好,係啲蕃茄芝士醬淡味咗少少,整體夠邪惡同幾好味咖啡同茶方面,杯mocha不過不失,最失望係杯Earl Grey Tea.... 原來唔係壺上係杯上,想加熱水添飲都唔得,不過佢$28,平平地就算啦Cafe仲有好多其他食物同飲品選擇,亦有好多手工咖啡☕️,去開土瓜灣不防去食下佢個麻薯窩夫
個個都叫個麻薯窩夫,我梗係唔執輸,都叫一個
草莓麻薯窩夫
焗芝士肉醬焗薯皮