原想去riso cafe, 但睇睇下本指南, 又想試下魯一居喎, 再加上早排睇雜誌介紹過~~在餓神的驅使下, 就揀0左呢間LU~~~侍應唔夠SMART, 態度亦真的有待改善...不過環境都幾好, 唔太多人唔會嘈, 間隔亦夠寬闊~左諗右度之下, 揀了以下5道: (按上菜次序排列)盤絲餅--- 其實係一團炸麵, 不過炸得0黎裡面都有D係濕軟位, 唔至於成團0野都乾曾曾, 同埋都真係睇到師傅0既心機, 試想想將一大團麵粉拉到咁幼身去做呢個餅, 少D心機都唔得呀~! 上面加D糖粉, 唔錯0既~! 可以一試~搶湯羊肉麵--- 今日的至愛之一! 飲第一啖湯已經高呼"我愛這道!!"原因: 濃香的羊羶味XDDDDDDd麵好彈牙!!!! 羊肉夠羶唔使問XDDD 一碗大大碗都係$42, 我覺得值!水煮魚片--- 花椒味好香, 魚片好滑!!! 好夠麻辣!!!! 菇菌都煮得幾爽~!! 仲有D滑滑粉皮!! 汁底幾好!! 佢比起我上次睇電視見到的水煮羊肉少油好多~!!GOOD!!!清湯雞豆花--- 真係好好食!! 清清地之餘, 個雞豆花做得好滑!! 細佬一路食一路難以相信呢個係雞肉做出0黎0既XD高力豆沙香蕉--

左諗右度之下, 揀了以下5道: (按上菜次序排列)

原因: 濃香的羊羶味XDDDDDD

GOOD!!!

高力豆沙香蕉--- 呢個幾好!! 豆沙甜度適中, 蕉是用蕉片, 個人認為用蕉件開心D. 包著餡的那層皮做得唔錯, 幾綿身~