2008-09-17 4 浏览
星期日山長水遠搭成個鐘頭車去MEGA BOX 睇戲, 銀幕係好大, 但D位好鬼窄, 二百人以上戲院只有一個帶位員,失望!睇完戲, 成三點幾, 好肚餓, 剛剛見到CHEESECAKE CAFE 的TEA BUFFET, $98+10%,我諗唔需要食好多嘢都番到本,就入去試吓。食物:兩張長枱,貴精不貴多。沙律: 菜好新鮮,加埋D好好味的蛋沙律醬,食咗兩碟。熱嘢: 餐湯, 餐包,三文治,熱狗,漢堡飽,炸魚柳,薯角,雞翼,春卷,蘋果批,蝴蝶粉等等。 賣相都幾吸引,尤其是漢堡飽,,不過仲要留肚食晚飯,只食咗3粒肉醬蝴蝶粉。曲奇:人手造,唔太甜或太肥。甜品:大部份係一口甜品,另外有4-5個大CAKE。(唔好俾D相迷惑咗, 果D係每件收錢的) 生果: 西瓜,菠蘿,木瓜。 配餐飲一杯:我飲咖啡,又大杯,又香濃。服務: 一個WAITER望住D食物,一唔夠立即REFILL,保持食物新鮮之餘,又衛生。WAITER & WAITRESS不停斟水和換碟; 見到地下骯髒,就立即清理,一定要讚! 估唔到Mega Box的發現唔係間戲院,係間餐廰!

食物:
兩張長枱,貴精不貴多。
沙律: 菜好新鮮,加埋D好好味的蛋沙律醬,食咗兩碟。
曲奇:人手造,唔太甜或太肥。
生果: 西瓜,菠蘿,木瓜。
配餐飲一杯:我飲咖啡,又大杯,又香濃。

服務:

估唔到Mega Box的發現唔係間戲院,係間餐廰!

新鮮沙律
芝蔴芝士餠