2017-03-06 929 浏览
今日行完mega box,上網揾資料發現呢間喺附近金融中心的餐廳,天氣凍凍食火鍋最啱江南庭敘淨聽個名都吸引住,因為個人認為有啲詩情畫意餐廳大部份座位太係卡位,另外有倆間商房係圓枱坐落好寬闊,而且環境十分乾淨,令人食慾大增點菜前員工十分有禮貌,笑容滿面,逐一介紹醬料打邊爐湯底好重要,呢度都有5,6款選擇,我就選擇左女皇最愛的蕃茄----排骨蕃茄濃湯,真係超多蕃茄,都好甜自家手打四寶丸,分別有豬肉丸,蝦丸,墨魚丸,牛丸,最深印象就係牛丸,因為入面加左果皮,令味道提昇不少,而其他幾款都做到爽口彈牙,用料新鮮,因為有時去食打邊爐會食到隔夜雪味係好令人失望因為好想試牛白肉,因為至前未食過,好似話係牛胸肉,但又不能錯過手切肥牛,又怕叫太多會做太晒鬼,所以落單同事,叫師傅幫我們整左碟双拼,一次滿足倆個願望好味沙巴龍等大約一斤二,$338價錢都唔算貴,眼見好似細細條,但全部都係肉,無用菜墊底,絶無偷功減料,特別係食到底層魚腩位,魚肉味濃另一推介韮菜餃,肉:韮菜比例3:7所以韮菜味濃而不膩,每人倆隻都唔嫌多千層腐皮本來唸住會係外層香脆,但咬落口感就似豆卜浸落湯後,就入有乾坤,千層中吸滿蕃茄濃湯的精華,女
江南庭敘淨聽個名都吸引住,因為個人認為有啲詩情畫意
餐廳大部份座位太係卡位,另外有倆間商房係圓枱
坐落好寬闊,而且環境十分乾淨,令人食慾大增
點菜前員工十分有禮貌,笑容滿面,逐一介紹醬料
好味
千層腐皮本來唸住會係外層香脆,但咬落口感就似豆卜
浸落湯後,就入有乾坤,千層中吸滿蕃茄濃湯的精華,女皇爸爸仲話停不了口。
鮮蝦雲吞----餐牌無寫一份有幾隻,我們又無問,原來有成12隻,早知就拼埋水餃,因為睇到其他食評都話呢倆樣都好吸引
用餐後仲有送果盤
為食嘅我當然無錯過招牌甜品楊枝金露,總括環境,服務同食物質數都好好。題外話當我們離開大廈時,發現大廈旁邊有好大座四面佛,好宏偉,好比曼谷四面佛。如果想食又揾唔到嘅朋友,可以以四面佛做地標參考