2021-01-23
超多芝士嘅pizza🍕今次旺角T.O.P嘅姊妹店繼續誇張大膽風格😈見到店名同菜式名就知係佢🤪啲裝飾(圖7-8)、餐具(圖6)唔知係咪大家嘅心聲📸我就中中地🤣菜式比較東南亞 偏泰式fusion📿有佢出名嘅pizza🍕意粉🥘等 menu放最後🍋🐮青乜檸牛肉pizza🍕($128)-🌟呢款可以話係fusion嘅代表作~味道超泰式❗️-用左泰式辣醬、青檸芫茜汁配牛肉~似係🇹🇭泰式餐廳食燒牛肉沙律🥗🤤-餅底薄脆 上面仲有薯蓉 菇菇🍄 同紅黃綠椒😀食落感覺唔係平時🍕嘅飽肚 反而係好清新😆🍃-不過批邊有啲燶🙈黑哂👳🏿♂️芝士控本身仲期待會有好多芝士🧀或者今次唔係行呢個風格🤣🦑記得抹嘴墨汁卡邦尼意粉($118)-糾結左一排食飯/意粉😂最後都係想食啲creamy d嘅~有卡邦尼嘅creamy滑溜感😝意粉都好掛汁 可以選配烏冬都得😛-第一次食脆身嘅巴馬火腿🍖幾有鹹香-調味以濃郁嘅蒜香味為主 唯一覺得可以調高下墨汁嘅濃度 唔係好食得出🙈-🏴食完真係要抹嘴😜好彩隔離個牆有塊鏡☺️總結裝修同fusion菜式設計方面有心思 充滿玩味嘅海報好適宜打卡😝味道方面就屬正常表現
🍋🐮青乜檸牛肉pizza🍕($128)
-🌟呢款可以話係fusion嘅代表作~味道超泰式❗️
🦑記得抹嘴墨汁卡邦尼意粉($118)
-第一次食脆身嘅巴馬火腿🍖幾有鹹香
-🏴食完真係要抹嘴😜好彩隔離個牆有塊鏡☺️