依家冇得去旅行咁悶 成日都想發掘下d新嘢試下之前有朋友share左呢個社交平台post俾我睇見到呢間鋪頭嘅沙嗲串燒係香港製造🇭🇰買十盒串燒仲有一個自家出品嘅電爐有得食又有得玩真係好吸引🤩 .鋪頭位於香港大學站附近 但係位置比較隱閉就算搵左地膽朋友帶路一齊去都睇左陣地圖都搵唔到🤣原來佢位於一條橫巷 仲要再落幾級樓梯先到.🌟串燒套裝- 雞肉:$70 / 豬肉:$75 / 牛肉:$80 / 羊肉:$85- 原味花生醬/香辣花生醬:$40- 電爐.串燒一包有12串 全部都香港製造 包裝背後有標示各種嘅煮食方法可以用佢嘅電爐慢慢烤 又或者想一次過煮多d亦可以放入焗爐同氣炸鍋串燒唔乾身又易煮👍🏻而且本身已經有好香嘅沙嗲味 就算唔點醬汁都夠晒惹味🤤串燒嘅沙嗲味比較甜 而且一啲都唔辣咁多款串燒來講最有驚喜嘅係羊肉 完全冇羶味 .舖頭亦都有自家製嘅醬汁分別係花生醬🥜同辣醬🌶辣醬唔係好辣 唔食得辣嘅朋友都會食到而且仲好香蝦米味花生醬有好濃郁嘅花生味 質地亦都好易沾上串燒用個電爐烤一烤 更加可以發揮到佢嘅味道.至於個電爐比我想像中迷你 易於收藏仲有Baby Satay嘅小logo設計都幾美觀而且佢嘅烤板同
依家冇得去旅行咁悶 成日都想發掘下d新嘢試下

設計都幾美觀
而且佢嘅烤板同主機係分開 好方便清洗

仲附送兩個小煎pan 烤熱返d醬
用黎煎蛋亦得 🍳
呢個爐仲可以調教熱度 除左串燒之外仲可以煮其他嘢 完全唔會浪費
成個體驗都好好 串燒又好食又好玩🤗
不過食嘅時候要小心 d 因為沙嗲好足料
洗碗發現沙嗲汁嘅黃色有d難洗 所以如果彈左上淺色衫就麻煩了🤫
外卖自取