嚟到呢间食台式烧肉嘅店,佢有几个套餐俾我哋拣,叫咗最贵嘅「澳洲M5和牛120分钟吃到饱」款式有81款之多,包括有牛类🐂、猪类🐖、鸡类🐓、海鲜🦑、台湾地道主食🍜、台湾正港烧烤🥓、台湾夜市小吃🌮、饮品🥤,拣到花多眼乱。外面则设有自助饮料吧🥤、自助蔬菜吧🥬,饭同汤都可以自助🍚。食物用QR code落单好方便,而且上菜相当有效率。 呢个set仲会送咗两客牛舌芯。我哋几乎样样嘅牛都试咗,种类多到我都唔记得自己烧咗边样打边样,其实啲牛好有水准,样样都好食,我最钟意食盐烧牛舌同秘制牛肋条😍。 另外佢啲猪肉同鸡肉同样都有好多款式,肉质一样唔差,食落几爽脆,例如可以试吓佢嘅老虎鸡翼🍗,辣辣地几惹味。 海鲜种类就唔算好多,不过我几钟意食佢嘅鲭鱼🐠、煮蚬同帆立贝。至于佢嘅地道主食有一款,就系樱花虾干半手工面🍜,啲面嘅质地几特别。最开心系可以食到好少喺香港食嘅台湾美食🇹🇼,推介黄金泡菜、盐酥鸡同炸蚵卷,相当有风味,仲有必试嘅台湾小枕头,其实系麻糬做,相当特别,冇得去台湾但可以喺呢度回味一番。 出边嘅自助吧,饮品同蔬菜同样好多选择,除咗自家冷泡茶仲有好多平时喺香港唔常见嘅饮品。最后系甜品,呢样就冇乜选

出边嘅自助吧,饮品同蔬菜同样好多选择,除咗自家冷泡茶仲有好多平时喺香港唔常见嘅饮品。最后系甜品,呢样就冇乜选择,四款Häagen-Dazs雪糕同一款台式嘅甜品🍨,个雪糕都几硬,要啲时间解冻。

总括来讲,呢餐真系好丰富,种类好多,食到唔同嘅嘢相当满足🥰。另外值得赞嘅系,地方好大,一入嚟前面就有好多座位俾人坐,唔使等位企著咁辛苦。卡位几阔落,坐得舒服,抽风�做得好,唔会搞到成身烧味,亦都可以拎围巾,好贴心。

翻查资料,原来呢间系牛大人嘅最新副线,贴地价任食烧肉放题。上年尾先后喺荃湾同旺角开张👏。

📍安平烧肉 - 旺角创兴广场9楼
@anpinggrill.hk