恒管的食堂中,呢個金飯碗主理的"M Can",現名為為"約薈 (Rendezvous)"最為方便,午餐時間一定大排長龍!為免等待...不如晏少少食午餐啦!(理大茶餐就食得多,呢度我都想試一試!)14:45目測了一會,這個下午茶餐最為大份夾抵食!選擇就如茶餐廳一樣多,就以今日為例,我就揀咗比較正氣嘅雪菜肉絲米,堅大碗! 當然大家亦都可以選擇其他,e.g.沙爹牛/榨菜肉絲麵或者甚至可揀通粉~所配的奄列亦都絕不欺場,可以選擇火腿奄列或者腸仔奄烈.大家可以看到呢個例子:奄烈係新鮮炒起漲卜卜的!! 個牛油三文治就比較是是旦旦啦...真的是一個普通方包一點牛油.飲品方面亦都同一般茶餐廳一樣十路啦:奶茶/咖啡/檸水...而呢一杯檸蜜係唔需要加錢嘅!所以行過呢頭,又咁巧晏少少食午餐,就來呢一個茶餐啦!一餐搞掂曬!小結: 味道正常,分量充足,三十幾蚊一句講曬=抵食!

小結: 味道正常,分量充足,三十幾蚊一句講曬=抵食!
雪菜肉絲米+腸仔奄列+熱檸蜜
题外话/补充资料: 係收銀俾完錢,記住是自已拿飛,再去拎野食! 米粉都係好大碗,惜食人事,記得去到食物counter交飛時叫"少粉"!
2018-02-23
雪菜肉絲米+腸仔奄列+熱檸蜜