2021-12-20 409 浏览
難得今日lunchtime有時間同同事出去食飯,就去左東薈城搵食。好耐無食「羅麥記」既關係,大家決定排一陣都要食「羅麥記」。lunchtime既關係,都要等一陣先入得,7個人大概等左15分鐘先有位。佢哋每日午餐既選擇都算多,有時候有幾款都想食,今日原本掙扎左5分鐘後係想揀「香辣豆豉蒸排骨飯」,但係賣晒🥲最後揀左第二樣想食既「瑤柱蛋白炒飯」,唔洗等太耐就有野食。「瑤柱蛋白炒飯」($68):😉😉😉😉平時出街食飯叫炒飯最驚啲炒飯炒得太濕身或者太油,今次依碟自己覺得都算夠乾身又唔會油淋淋,瑤柱炸過夠香口,同埋口感會同出面食到既「瑤柱蛋白炒飯」會有啲唔同。個飯既份量都夠大,大到我都要俾啲啲我同事食先食得曬。如果大家有興趣既話,可以加$12加配多士同羅記炒蛋,因為多士夠脆口,炒蛋夠滑☺️當然,茶記黎講大約$70食一個lunch好似有少少貴,但勝在質素唔差,唔會係劣食。

「瑤柱蛋白炒飯」($68):😉😉😉😉

2021-12-20