2019-07-11 1712 浏览
Plato Cafe & Bistro 食评:并唔系第一次食呢间既,有时都会系到食lunch/dinner,不嬲对呢间餐厅既野食质素都好满意,Openrice 亦有好多Like,所以水准都应该keep 住几稳定。1点几到餐厅,都算多人,好彩有一张2人枱。安排座位坐好之后,我地就开始睇menu,我自己就叫左个L9. 炭烧美国安格斯西冷牛扒配薯条再升级法式龙虾汤($148+$28),我朋友就叫左个 B4. All Day Breakfast ($128)。野食上得好快,首先系我个汤到。汤一黎到就已经闻到好香既龙虾味,饮落好浓好鲜甜。值得赞既系佢仲系好热,是关有d唔好既餐厅系一早上好碟/无keep 住个温度,如果系咁既话鲜味无咁浓,亦无咁香。之后就到我友人既All Day Breakfast, 份量都好充够。沙律,香肠,烟三文鱼等等都有水准。而佢既黑松露炒蛋就十分足料,可以分到每一口都食到黑松露之余,黑松露亦好高质。成份 All Day Breakfast, 黑松露炒蛋可以话系最突出。过左无几耐,我个牛扒亦都到左,卖相非常之唔错,我系叫左7成熟。食落亦都无令我失望,一切开的确系做到中间淡红色
Plato Cafe & Bistro 食评:

龙虾汤

过左无几耐,我个牛扒亦都到左,卖相非常之唔错,我系叫左7成熟。食落亦都无令我失望,一切开的确系做到中间淡红色既标准7成熟。食落唔会榎口,每一口都有好香既牛味,薯条亦好厚食。
最后我地叫埋饮品,叫左一杯特浓朱古力同咖啡。

成个lunch 都食得好满足,好满意!
龙虾汤
  • 美国安格斯西冷牛扒