2017-11-30
好耐冇食過日本鐵板燒,特登約好朋友去食好西!今次選擇吃午餐,因為午餐套餐比較便宜,非常值得一試!這間日本鐵板燒我未去過,是同事介紹的!今次我選擇這個午餐只需要$318 !前菜,沙律,茶碗蒸,一款小菜,一款主菜,最後還有蔬菜,炒飯和甜品! 就咁聽都已經覺得好多嘢食😂 這個價錢真係非常抵食!前菜和沙律 - 煎牛蒡 ,炸魚 和牛枊粒! 每樣都好精緻,牛蒡有點特別,值得一試!牛柳粒非常軟腍!茶碗蒸加了細細粒的蘑菇和紅蘿蔔,很有日本風味!好味道!鐵板燒蝦好特別,師傅把蝦頭拍得很扁,再煎很長時間,目的是我們可以食到全隻蝦頭,剪得非常脆身,正! 蝦肉也非常好味,很爽口,又香脆! 煎帶子- 帶子非常大隻,煎的時間剛剛好,不會感覺很老,加上他們特別秘製的醬汁,好味道!主菜是美國西冷薄燒,總共有三遍,都很大片,而且他們會包上少少雜菜一起煎,食落口有口感之餘也帶點菜的味道,所以不會太肥膩! 炒雜菜都幾好味,食完牛肉食非常恰當可以選擇日本米或者蒜蓉炒飯,當然食炒飯啦!看圖便知炒飯很特別,食落有驚喜!蒜蓉味超級濃,而且炒飯非常香口! 甜品非常特別,是焦糖布甸,以為是雪糕,但原來又不是!冰冰凍凍,非常好味!其實呢
今次我選擇這個午餐只需要$318 !
茶碗蒸加了細細粒的蘑菇和紅蘿蔔,很有日本風味!好味道!
炒雜菜都幾好味,食完牛肉食非常恰當
其實呢個價錢真係非常抵食,下次一定會再返嚟!