2023-08-15
蘇媽呢個名朋友都成日提到話食馬來西亞菜🇲🇾但有酒吧形式既蘇媽就未試過 🤣裡面仲有Live Band聽之如🎶 配埋cocktails 真係覺得好有氣氛 🤩🌟醬油漬紅蝦 💰$108刺身紅蝦肉質柔軟 🤤再配埋蛋黃三文魚籽 令紅蝦昇華多左層次變得滑嫩又鮮甜 👍🏻🌟泰式海鮮拼盤 💰$188所有海鮮🦞都非常新鮮 👍🏻份量預得剛剛好,適合二人享用 👏🏻又可以配佢地比既泰式醬同海鮮好夾🤩同時又可以擰d檸檬🍋汁出黎 😋🌟追加6隻精選生蠔 💰$199分別係黎至南非、法國同澳洲🦘由淡至濃味食起 👍🏻反而覺得澳洲既比較好食 😂 肉質Creamy又鮮甜 🌟炸饅頭配咖央 💰$78由細到大都好鐘意食炸饅頭 ☺️外層脆內鬆軟、咖央甜甜地好似取代煉奶咁 🥹🌟辣肉腸薄餅🍕 💰$138餅身好夠薄脆、唔係人人都鐘意食厚批 🥹熱辣辣仲可以拉司 🍕車打芝士🧀️好濃烈 ☺️🌟Durian Kiss 💰$98超推薦鐘意榴連既人 🥹超級香滑貓山王榴連整成泥、好綿滑口感 🤤開頭以為係甜品黎,連個杯造型都好有特色 🤩🌟Awakening Earl Grey 💰128比較偏濃烈既cocktail 🍸用煙燻焗一下香氣 🤩 煙霧瀰漫好靚些少回甘味再帶
但有酒吧形式既蘇媽就未試過 🤣
🌟醬油漬紅蝦 💰$108
刺身紅蝦肉質柔軟 🤤
再配埋蛋黃三文魚籽
令紅蝦昇華多左層次變得滑嫩又鮮甜 👍🏻
🌟泰式海鮮拼盤 💰$188
所有海鮮🦞都非常新鮮 👍🏻
份量預得剛剛好,適合二人享用 👏🏻
又可以配佢地比既泰式醬同海鮮好夾🤩
同時又可以擰d檸檬🍋汁出黎 😋
🌟追加6隻精選生蠔 💰$199
分別係黎至南非、法國同澳洲🦘
由淡至濃味食起 👍🏻
反而覺得澳洲既比較好食 😂 肉質Creamy又鮮甜
🌟炸饅頭配咖央 💰$78
由細到大都好鐘意食炸饅頭 ☺️
外層脆內鬆軟、咖央甜甜地好似取代煉奶咁 🥹
🌟辣肉腸薄餅🍕 💰$138
餅身好夠薄脆、唔係人人都鐘意食厚批 🥹
熱辣辣仲可以拉司 🍕車打芝士🧀️好濃烈 ☺️
🌟Durian Kiss 💰$98
超推薦鐘意榴連既人 🥹
超級香滑貓山王榴連整成泥、好綿滑口感 🤤
開頭以為係甜品黎,連個杯造型都好有特色 🤩
🌟Awakening Earl Grey 💰128
比較偏濃烈既cocktail 🍸
用煙燻焗一下香氣 🤩 煙霧瀰漫好靚
些少回甘味再帶出些少Earl Grey味 😏
有兩種唔同飲法黎配搭威化餅 👀
推介指數:🐻🐻🐻🐻/4粒
So Bar (尖沙咀)
📍地址:尖沙咀加連威老道10號加威中心地舖
☎️ 電話:46342120
#香港美食 #九龍美食 #尖沙咀美食 #啤啤遊食團
#假日好去處 #港人推介美食 #酒吧#多國菜#調酒#海鮮 #香港美食打卡 #窮遊美食 #平民遊
#hkfoodblogger #foodie #hkfoodie #hkig #dinner #hkstyle #852 #oyster #cocktail #bar
#bearbeareat
#bearbeareat尖沙咀