2018-10-11
經朋友極力推薦下,今晚就同老公黎到尼間位於尖沙咀赫德道嘅西餐廳彌敦左岸 Nathan Left,到達門口才發現尼間原來係M1集團嘅餐廳,想必一定有水準保證地面係飲野睇波區,有大大個電視📺播住球賽,球迷一定會喜歡💕而今晚我地嘅主要目的就係食Beef Wellington同睇Life Band所以要跟箭嘴上樓上,啲美術字真係又型又靚樓上環境燈光暗喑的,好有格調,我地安排坐Live Band旁邊嘅吧枱位,正呀!可以近距離欣賞表演,真係非常幸運八點鐘準時開show,今日嘉賓係樂壇新人Will Lee,我平時都有留意佢,佢唱live真係好好聽,現場亦變得好有氣氛飲品有不少選擇,有酒精同無酒精果汁都有,餐牌上有列明成份,方便客人按口味選擇心水飲品餐牌好似本雜誌咁,設計得幾有心思,食物選擇亦包羅萬有,小食,pizza,沙律,Paste,Risotto同扒類等一應俱全,非常豐富法國龍蝦濃湯,湯好濃好滑,非常鮮味,蒜蓉包烤得夠好脆,不錯的《Beef Wellington 》尼個牛扒唔係咁多西餐廳有得食架,所以一定要點,厚厚嘅牛扒比穌皮包著,切開裏面熱辣辣的,牛扒五成熟,又林又有牛味跟本不用點汁食已經好夠
地面係飲野睇波區,有大大個電視📺播住球賽,球迷一定會喜歡💕
所以要跟箭嘴上樓上,啲美術字真係又型又靚
Lobster Bisque
Beef Wellington
《Beef Wellington 》
尼個牛扒唔係咁多西餐廳有得食架,所以一定要點,厚厚嘅牛扒比穌皮包著,切開裏面熱辣辣的,牛扒五成熟,又林又有牛味跟本不用點汁食已經好夠味,牛扒底下仲有薯角同菠菜做配菜,好好味
Supreme Pizza 🍕
至尊pizza🍕,大大個香噴噴熱辣辣,批底烤得好脆,材料好足,好味
Breaking Up Again
尼杯cocktail 叫 Breaking Up Again,有酒精的,我就唔飲得酒,老公飲左話幾fresh幾特別
Left Ice
尼杯叫ice left,係什莓沙冰,酸酸甜甜,啱我口味
一邊嘆住飲品食物一邊觀賞着Life Band真係好爽好relax,大家不妨去試試吧
離開前去洗手間經過仲發現尼度有桌球枱,有機會約朋友來玩下先