2017-11-25 1160 浏览
几个朋友临时约食饭, 女朋友就提议去cafe, 可以坐耐D又可以玩下board game~当是我们提早开圣诞party吧这张枱好正! 好想揾次约一大班朋友试下坐~早前同女朋友来过食~ 今次坐了另一边Party Package 分别有A1 & A2, 都有沙律, 一堆小食, 2个主食, 饮料任饮 包括在内 大家都无所谓, 想食好少少, 所以决定食A2虽然凯撒沙律材料比较少, 只有菜,面包粒~ 但胜在菜新鲜爽口, 面包粒脆脆的, 芝士粉可以减去青菜味~我一向都喜欢食饺子, 这碟加上木鱼及沙律酱, 吃落有少少似章鱼丸~ 不错~真正的派对小食要像这样蒜香鸡翼, 我至细钟意食~ 其他是麦乐鸡及咖哩角, 也不错~肠仔好大条, 似施华力肠薯角系劲大条!!我喜欢薯角另外一盆分开上, 平时出衔多数是食铁板/牛扒/羊架时放旁边, 然后因为沾了汁就变淋了, 今次就可以食出薯角外皮脆的口感了另外还有肉丸, 比较少食到, 啱晒我呢D食肉兽我见对面2枱4-6人的客都是年青男仔/中佬~应该系知道这间的份量多, 够晒几个男人一齐来食最后主菜特别要求减少份量, 因为我食了下午茶, 其他人又话饱, 很欣赏这cafe"可加
这张枱好正! 好想揾次约一大班朋友试下坐~
早前同女朋友来过食~ 今次坐了另一边
大家都无所谓, 想食好少少, 所以决定食A2
凯撒沙律
日式饺子
蒜香鸡翼, 咖哩角, 麦乐鸡
真正的派对小食要像这样
肉肠拼盆
肠仔好大条, 似施华力肠
香辣脆薯皇
意式肉丸
另外还有肉丸, 比较少食到, 啱晒我呢D食肉兽
黑松露烟三文鱼海虾意大利饭
最后主菜特别要求减少份量, 因为我食了下午茶, 其他人又话饱, 很欣赏这cafe"可加可减机制", 减少浪费呀~
虾是弹牙的, 饭也有弹弹黑松露香味~
西班牙芝士焗海鲜意粉
西班牙意粉也有很多配料
蜂蜜绿茶

饮料任添

食完饱晒还拿了些board game玩

前排好hit这个企鹅~

最后每人有一件cake
cake

cheese cake是"结实"同浓味~好食
朱古力蛋糕也很"浓郁"

真心推介可以一大班朋友来, 地方又方便~
2017-11-20
凯撒沙律