2019-01-04 1960 浏览
和好朋友好耐無見,新一年梗係要chill一下。特意來到hc:Bistro晚飯。在監獄食好西。😜我地揀左好有feel既戶外位置坐下,晚餐是單點的,沒有set。本來想點北海道帶子, 但細心的員工話其實得一粒,就算幾細食既我地,又點夠分呢? 😂 最後我地點左湯、沙律和意大利闊麵開心share。👭原個啤梨甘荀蘋果蓉湯,成粒啤梨上真係好正,個湯甜甜地, 好開胃。鮮果法式雜菜沙律,配上我最鍾意既牛油果及無花果。😍 唔食橙汁帶子,食呢個都不錯。👍意大利闊條麵。點呢個既時候, 細心的員工又提醒我地銀魚柳唔係我地諗既大大塊魚柳,其實係魚仔。配料蒜片、辣椒、 香草及銀魚柳令到成個麵好香, 鮮味十足,一D都唔辣。我唔驚口臭, 將全部蒜片食哂。😋😂我地掛住傾計, 細心的員工又黎啦, 今次提我地點甜品, 甜品賣得七七八八, 剩低既選擇不多,所以就無點啦,留待下一次。❤

2019-01-03