2017-06-12
食完下午茶之後出返旺角行左陣,到左八點都未餓,同行友人就建議去飲返兩杯(因為佢知道黑布街嗰邊新開咗間有手工啤既小酒館,但一直都未有機會去試)既然係咁,就等我今晚陪佢試下新店啦想不到只係8點鐘,小店已經差唔多滿座一到店内已經見到有不同款式既手工啤當然仲有唔同款式既酒meun入面有介紹到各款手工啤既成份同特色除飲品之外,亦都有不同小食,當中最吸引既係有“竹炭薄餅”店員見我地睇左陣meun都未揀到心水既飲品,就好主動咁同我地介紹不同既酒款,仲好熱情咁俾我地試左我地有興趣既手工啤我地最後都係想飲light啲,所以無揀到啤酒,反而揀左兩種口味特别啲既Gose同Cider-“Blood Orange Gose”HKd$68+10%“Gose”係一種帶有微酸而酒精濃度唔蛋既酒,配上血橙既清新,感覺好夏日-“Apricot Cider”HKd$78+10%Apple Cider就飲得多,今次見到有Apricot(杏脯)既口味啵,一於試下先!入口帶甜,有淡淡既杏脯香,好適合女仔飲呀食物方面就揀左“Pepperoni and Mushroom Black Chacoal Pizza”HKd$128+10%
既然係咁,就等我今晚陪佢試下新店啦
想不到只係8點鐘,小店已經差唔多滿座
一到店内已經見到有不同款式既手工啤
當然仲有唔同款式既酒
meun入面有介紹到各款手工啤既成份同特色
除飲品之外,亦都有不同小食,當中最吸引既係有“竹炭薄餅”
“Blood Orange Gose”HKd$68+10%
“Apricot Cider”HKd$78+10%
入口帶甜,有淡淡既杏脯香,好適合女仔飲呀
食物方面就揀左
“Pepperoni and Mushroom Black Chacoal Pizza”HKd$128+10%同“German Sausage Combo”HKd$138+10%
竹炭薄餅加咗竹炭粉,感覺健康左!加上薄餅邊位烤烘至脆身,香口惹味
而sausage combo有三款口味既香腸,適合貪心想試多種口味既我地加上咸香既香腸一向都係送酒既好朋友
簡簡單單chill下又同朋友輕鬆左一晚嚕