2021-07-05
晚飯時間都幾多人排隊,想坐海景位要提前book位呀🤣1️⃣人蔘雞湯糯米飯 $198 🤍4.5/5🌩超jeng♥️ 人蔘雞湯同飯係分開放嘅比你自己倒😋🌩人蔘雞湯都好足料好補👍🏼✨而加有個火一直warm住,藥膳味越飲越濃😍啖啖都好回甘,飲完一啖即刻由個胃開始到全身成個人暖左☺️返左成個星期工都精神返⭐️🌩 飯方面浸住人參味嘅cream,就咁食落似risotto ,人參多到好似唔使錢咁😌加埋湯食更濃蔘味更有層次感😋😋🌩飯上面有2塊雞扒,煎得好嫩滑而且好薄易入口😋不過係煎嘅關係略顯油膩,覺得同人參雞湯飯唔係太match💦🌩伴菜有泡菜豆芽,冰涼清爽又辣辣的幾開胃😋2️⃣烤煙腩蛋黃忌廉手搓粉 $168 $4/5🌩手搓粉幾特別,原本expect佢會似狗仔粉,然後望落有啲似窄咗嘅螺絲粉,食落有啲似長條型嘅飯🤣🌩忌廉超多,多到變湯粉💦不過配搭鹹鹹地又炒得好香嘅煙肉同手搓粉食又唔錯👍🏼3️⃣ 百川苺苺 $72 🤍3.5/5🌩超大杯超邪惡❗️飲完覺得自己散返3個鐘步😵💫🌩酸酸甜甜😋配搭新鮮士多啤梨,感覺清新唔會太膩👍🏼🌩好creamy,有啲似唔知邊隻雀巢雪糕定m記士多啤梨奶昔隻味🤣(太耐無食唔記得4️⃣奶醬多 $72 🤍3/5🌩
1️⃣人蔘雞湯糯米飯 $198 🤍4.5/5
🌩超jeng♥️ 人蔘雞湯同飯係分開放嘅比你自己倒😋
🌩伴菜有泡菜豆芽,冰涼清爽又辣辣的幾開胃😋
2️⃣烤煙腩蛋黃忌廉手搓粉 $168 $4/5
3️⃣ 百川苺苺 $72 🤍3.5/5
🌩超大杯超邪惡❗️飲完覺得自己散返3個鐘步😵💫
🌩酸酸甜甜😋配搭新鮮士多啤梨,感覺清新唔會太膩👍🏼
4️⃣奶醬多 $72 🤍3/5
🌩好大杯,超極邪惡‼️飲料覺得自己要跑返3個鐘步😵💫
🌩好甜好creamy,飲落去係一啖奶醬多嘅cream,有啲似溶左嘅奶醬多雪糕😅
🌩麵包偏乾同硬💦食一啖再配一啖飲料又好match😮
🌩面頭好多nuts脆脆,配搭奶昔一齊飲好好味,令成杯飲落冇咁膩😋
人蔘雞湯糯米飯
烤煙腩蛋黃忌廉手搓粉