2021-03-12
🎈LeeLaksa (上環)🔍上環皇后大道中302號地舖-----收工一個人喺屋企附近搵間餐廳食個飯,見到呢間餐廳望落幾多人,裝修頗具東南亞特色,而且之前一直都未食過,就行咗入去食晚餐🥢。新加坡喇沙$82作為喇沙狂熱粉,每次黎到新加坡/馬來西亞餐廳,我都總會叫一碗喇沙,呢度嘅喇沙椰香十足,湯底食得出落重椰奶而且材料豐富,有爽口大蝦、魚蛋、魚片絲、通菜、芽菜同紫洋蔥等等,第一次食喇沙有落紫洋蔥,估唔到又幾夾,中和左少少喇沙嘅飽膩感,另外佢哋仲伴有喇沙醬同埋青檸,想要再辣啲或者清新啲都可以自行加以調味。斑斕咖央多士$28多士中間夾住一塊厚厚嘅牛油,雖然好邪惡但係又令人欲罷不能,咬落牛油香氣濃郁,麵包嘅麥味亦都好重,不過咖央醬就唔算太食到斑斕味道。香芒大蝦米紙卷$68柔韌米紙、彈牙大蝦、熟透嘅香甜芒果配搭爽口青瓜紅蘿蔔絲🥕,蘸點自家製嘅香辣芒果汁,Standard中又不失個性,唔錯。-----👶🏻B仔整體評價:7.5/10個👍🏻👶🏻B仔抵食程度:7.5/10個👍🏻👶🏻B仔環境評分:7.5/10個👍🏻👶🏻B仔味道評分:7.5/10個👍🏻👶🏻B仔回頭機會:7.5/10個👍🏻
🎈LeeLaksa (上環)
🔍上環皇后大道中302號地舖
-----