2020-07-12
荃灣真係好大 仲有好多野食平價 中價 貴價 咩都有今晚拍下拖 揀間靚靚餐廳 撐下枱腳個drink list 好配餐廳個名 小木屋 好別致叫左個set dinner + pasta + side dishSet dinner 跟既湯 係粟米忌廉湯❤️濃濃既粟米味 好香個包睇落 以為好硬 點知好軟熟 好有驚喜Starter 煙三文魚牛油果芝士卷男朋友話 煙三文魚 鹹味偏重但配埋牛油果 岩岩好balance返👍🏻Side dish 加左個薯條好可愛😍一條條插晒係到 係肥薯條呀新鮮熱辣辣炸起 唔會油但我覺得可以炸耐多少少 更香口 更金黃西冷牛扒Waitress 好貼心會介紹下點樣食 會最juicy最好食首先將牛油搽暈落塊扒到先然後食一口 切一口 咁就唔會乾身 保持住juicy感覺食下扒 又可以食下焗生蒜 清下個口男朋友係牛達人佢話西冷既肉質本身係比較挺身 結實我地叫medium rare 廚師真係做到表面輕輕煎一煎 𥚃面仲係好juicy 反而個焗生蒜 令我好有驚喜今次係我第一次食焗蒜 估唔到無平時果種刺激既味道變成淡淡香味 仲好似薯蓉 但唔會濟蕃茄仔 當然係畫龍點睛 始終食肉都會膩 有佢refr
平價 中價 貴價 咩都有
表面加左少少朱古力醬 唔會太甜
男朋友叫左杯Stella $62
偏細杯
餐廳可以劃分為兩個area 兩個都係室內
但外面望住馬路 就比較chill 係Happy Hour感覺
𥚃面就fine dining feel
一個地方滿足你2個願望 下次book枱可以諗下想chill d 定 fine dining
我地今日就被安排坐外面 就悠閑啲 輕鬆啲
但對住馬路 都會聽到車聲