2023-09-03 31 浏览
📍九龙湾 Su Casa今次嚟到九展,一入佢嘅侧门已经见到呢一间行简约日系风嘅餐厅。餐厅分为两个部份,分别系主食区同埋party区。餐厅系小朋友friendly,提供左唔同嘅儿童餐,同埋见到入嚟嘅小朋友都有一幅填色画可以玩🩷。今次系晏昼嚟食,所以有一啲set lunch可以选择👏🏻。套餐除咗主菜之外,每个餐都有甘笋汤,同埋一杯有机亚麻籽绿茶,听到个名都感觉到非常健康💪🏻。• Set H纽西兰牛西冷配薯条 $138本身谂住嚟到Cafe,对牛扒嘅质素都唔抱好大期望,但系呢个西冷真系非常出色, CP值非常高。佢系可以选择熟成度,我就选择咗medium。佢嘅肉质非常滑嫩,绝对唔会觉得韧。而且佢嘅薯条啱啱炸起,好香口🍟。• Set F 低温焗美国嫩鸡伴牛油果合桃羽衣甘蓝藜麦沙律 $98呢个沙律真系超级Fresh,厨师已经帮我哋混合左啲沙律醋,再加上佢嘅牛油果酱入边有合桃,非常之有咬口。佢嘅鸡胸都好出色,唔会煮到过时,系滑嫩嘅𠮶一种肉质🍴。
📍九龙湾 Su Casa

• Set H纽西兰牛西冷配薯条 $138