2018-07-27
雖然而家炎炎夏日,但每個月一定有幾日條雞煲癮就起,即刻BOOK位黎米走雞,之前試過呢度嘅芝士雞煲,雞件好大件啖啖肉仲好JUICY下,食過返尋味所以今次黎試下佢嘅辣雞煲食咪一樣咁出色。不過今次有啲唔同,BOOK左呢間米走雞係DELUXE VERSION睇下佢有咩唔同。入到去環境就同其他分店冇太大分別,勝在好多卡位又闊落坐得好舒服。而餐牌都同一般米走雞分店一樣。ORDER左個火焰麻辣(小)$168 佢嘅份量係FOR2-3人雞煲上枱後,原來有啲野同一般雞煲店唔一樣,就係店員會埋黎幫你倒啲汁落個雞煲到再用火槍點著成個雞煲過程都幾好睇,然後店員會提示你大概等2-3分鐘就可以食用。雞煲食到7788嘅時候我地兩條友ORDER左 特級雪花肥牛(小)$158五香鮮牛肉 $98半份 魚皮餃 $22鮮炸響鈴 $52稻庭烏冬 $21因為雞煲份量非常足料,所以其實淨係食完啲雞都已經飽飽地。講返啲火鍋炓先:我自己個人推薦大家可以試下呢度嘅五香鮮牛肉原因好簡單 因為佢味道好特別,肉質好滑但又唔會好似出面食到嘅比鬆肉粉"那"到假哂個啲粉紅色肉咁同埋好!大!份!之後力推嘅係佢嘅響鈴,因為佢係鮮炸嘅關係嘅咬落好鬆脆炸到大
即刻BOOK位黎米走雞,之前試過呢度嘅芝士雞煲,
入到去環境就同其他分店冇太大分別,勝在好多卡位又闊落
坐得好舒服。而餐牌都同一般米走雞分店一樣。
過程都幾好睇,然後店員會提示你大概等2-3分鐘就可以食用。
雞煲食到7788嘅時候我地兩條友ORDER左
特級雪花肥牛(小)$158
五香鮮牛肉 $98
半份 魚皮餃 $22
鮮炸響鈴 $52
稻庭烏冬 $21
因為雞煲份量非常足料,所以其實淨係食完啲雞都已經飽飽地。
講返啲火鍋炓先:
我自己個人推薦大家可以試下呢度嘅五香鮮牛肉
同埋好!大!份!
之後力推嘅係佢嘅響鈴,因為佢係鮮炸嘅關係嘅咬落好鬆脆炸到大舊,口感一流!
而特級雪花肥牛不會太肥太多脂肪亦不會太瘦,比例好平均。
總括黎講,性價比高,食物質素有水準,無論係芝士同辣雞煲都VERY GOOD!