2014-10-19 1081 浏览
好耐好耐以前有一個婆婆,叫上海婆婆,自從佢係市中心消失後就冇再見過佢啦!後來佢係Vcity再一次出現了。有所改變的係店舖內的裝潢,新潮了。不變的係依然好多人 。等了大約十幾分鐘(兩個人快d)之後就入座了,叫了幾個平時食開的小菜:黑醋排骨,黃金四季豆,醬燒茄子,少不了上海鋪必食嘅小籠包,甜品就食豆沙鍋餅。食小籠包最緊要係咩?係要夠熱,婆婆就做到呢點,而且皮薄肉鮮,有人喜歡點鎮江醋食,而我就鐘意就咁食,因為吾會蓋過肉汁的鮮味。最好食嘅係黃金四季豆,碟菜一放低,咸旦皇的香味四溢,而每條四季豆都佈滿了咸旦皇,簡直係大滿足。而其他的菜都保持到水準。最後食埋豆沙鍋餅做甜品就劃上句號,飽飽了。雖然埋單時發現食物的價錢貴了,但係係百物騰貴的情況下,加幅係在可以接受。
有所改變的係店舖內的裝潢,新潮了。不變的係依然好多人 。