2025-03-04 198 浏览
今日約咗舊同事去佢公司嗰邊食飯,由佢發辦,佢推介我去咗KCC嘅「Season. Café」,呢間Cafe長期都係佢嘅首選,抵食又好味👍🏻呢度嘅Dinner Set只係$188,包括是日餐湯、小食、主菜同飲品,我地嗌咗一個set散叫另外幾款食物,人均都只係$200多🤭Dinner Set今晚嘅餐湯係忌廉薯仔湯配上香脆嘅蒜蓉包,薯仔湯creamy香濃,蒜蓉包浸一浸啲湯特別好味惹味水牛城狂野雞翼套餐包括四隻雞翼,2人share啱啱好,雞翼炸得皮脆內軟好香口,配上水牛城醬味道辣辣地非常惹味帶子蟹肉蘆筍羅勒忌廉意粉大大粒雪白厚身嘅帶子,兩面煎香,配上蟹肉蘆筍令鮮味更加突出,羅勒忌廉意粉醬汁味道濃郁,意粉口感彈牙,超水準又高質👍🏻推介蜂蜜紅棗套餐包括嘅飲品,冬天飲返杯紅棗蜂蜜十分潤喉SEASON經典全日早餐All Day Breakfast 勁大份,裏面有牛角包、炒滑蛋、黑椒腸、Parma Ham、蕃茄、茄汁豆、沙律菜,食材超級豐富,個人最喜愛炒滑蛋,充滿蛋香同蛋汁,黑椒腸皮脆爆汁,火腿鹹香鮮味,我地兩個勁肚餓,全部清晒😆珍寶至尊烤菇手打美國牛肉雙層熔岩芝士漢堡配薯條Burger Lover🍔個漢

Dinner Set

惹味水牛城狂野雞翼

帶子蟹肉蘆筍羅勒忌廉意粉

蜂蜜紅棗
套餐包括嘅飲品,冬天飲返杯紅棗蜂蜜十分潤喉

SEASON經典全日早餐

珍寶至尊烤菇手打美國牛肉雙層熔岩芝士漢堡
配薯條
Burger Lover🍔個漢堡勁足料,啲配菜多到滿瀉,鬆軟嘅漢堡包夾住洋蔥、蘑菇、蕃茄、免治牛肉同雙重芝士,芝士溶化喺牛肉嘅表面,免治牛肉差不多成吋厚,肉質鬆化juicy,每一啖咬落去都充滿汁水,口感十分豐富

📍Season. Café (葵涌)
葵涌葵昌路72-76號Life@KCC 8樓801號舖

人均消費:$250