2023-01-19
返咗前公司附近搵舊同事食飯,帶咗我去啟岸見識吓,記得我走之前仲係裝修緊🤣我地試咗間主打日西fusion菜嘅餐廳,用咗前米之蓮法國廚師團隊班底,唔怪之得d嘢食咁好味,氣氛又好😋我地試咗$888 二人套餐,包括daily soup & bread, 2 starters+2 mains+2 desserts🍽🐟香茅柑橘檸檬油甘魚刺身肥美油甘魚刺身加入香茅柑橘檸檬汁,增添了一份清新嘅香氣,味道醒神又開胃🦀日式和歌山蕃茄蟹肉米餅完全唔使拆肉,已經有滿滿嘅蟹肉盛載咗係罐頭造型器皿入面,食法係將蟹肉放入個脆波入面,入口勁濃郁蟹味,鮮味滿滿,好滿足🍝海膽三文魚籽扁意粉扁意粉滑身煙韌,每條都沾滿醬汁,好creamy,將海膽同三文魚籽撈勻一齊食,食到海膽香,同三文魚籽嘅鹹香味🐷壽喜燒汁慢煮日本鹿兒島五花腩呢個五花腩勁入味,勁腍,醬汁比較濃味,可以用生菜再配搭上蘿蔔絲等包住一齊食,會中和咗肥膩感,食多舊都唔怕🍰朱古力蛋糕好濃嘅朱古力味道,最鍾意食朱古力味嘅蛋糕🍰芝士蛋糕 比軟軟身嘅芝士蛋糕,口感細膩香滑
🐟香茅柑橘檸檬油甘魚刺身
🦀日式和歌山蕃茄蟹肉米餅
🍝海膽三文魚籽扁意粉
🐷壽喜燒汁慢煮日本鹿兒島五花腩
🍰朱古力蛋糕
好濃嘅朱古力味道,最鍾意食朱古力味嘅蛋糕
🍰芝士蛋糕
比軟軟身嘅芝士蛋糕,口感細膩香滑