2022-10-12
📍阿閒泰呢一間咁精緻嘅泰式餐廳,將西餐融入泰國菜,大玩fusion風,創新得黎味道亦都好夾好新鮮~👅 海南雞飯拼豬肉丸船河 $112選擇困難症嘅朋友呢一個set lunch就啱晒你啦,有海南雞飯又有船麵,份量啱啱好,一次過滿足晒你嘅願望~👅 斑蘭花椰香鮮奶咖啡 $18呢一杯咖啡極度推薦俾大家,斑蘭,椰香同埋咖啡嘅味道唔會互相掩蓋,反而提升左層次,未試過飲到呢一種口味嘅咖啡,下一次再嚟我都會叫多一次👅 阿閒泰冬蔭功虎蝦意大粉 $96呢一款意大利粉都幾特別,意粉嘅口感彈牙,冬陰功帶微辣同酸,幾開胃🙈👅 泰式咖喱配薄餅 $25呢個套餐加咗泰式薄餅,咖喱唔好睇小佢,都幾夠辣,佢甜甜地,我幾鍾意呢一種咖喱嘅味道,越食越想食🥹👅 阿閒泰奶茶配自家奶茶雪條凍 $38呢杯奶茶夠晒特別,睇得又食得又玩得,奶茶比例完全係自己調校,奶茶本身亦都冇甜味,甜味係由雪條溶化帶出,其實咁嘅價錢都幾值得試🙈
👅 海南雞飯拼豬肉丸船河 $112
👅 斑蘭花椰香鮮奶咖啡 $18