2022-11-24 56 浏览
難得請左假梗係要去CAFÉ Hea下啦因為之前係中環Ninetys飲過佢既外賣咖啡覺得幾好飲 所以今日就約左朋友係K11到等 食個lunch喇呢到既裝修係行森林風 俾你好似身處於熱帶雨林入面食野咁係5PM前呢度都有Brunch Board提供佢有4-6碟俾你選擇 而麵包同飯仲係免費任添架我地每人揀左2款麵包 我同朋友都一致認為檸檬味包最好食 Char Siu w/ Glazed Green Apple用左青蘋果去煮令到塊叉燒帶點清甜味又無咁膩Chilli Crab Fat Scrambled Eggs食落真係有微辣 蛋炒得好滑唔錯既 不過係大碗左DGrilled Lobster w/ Passion Fruit Mustard Dressing龍蝦加熱情果既Dressing真係未試過 甜得黎帶點微酸羽衣甘藍加士多啤梨油醋醬 用士多啤梨油醋醬幾清新Burrata Cheese奶香味濃 質地柔軟 再加埋雜莓醬令人忍唔住一啖接一啖咁係咁食Mousse Yogurt呢杯真係好好食 口感就似係食緊打發左嘅蛋白好似食緊泡泡好有空氣感既乳酪 仲加左青檸皮 清新又健康
難得請左假梗係要去CAFÉ Hea下啦

呢到既裝修係行森林風 俾你好似身處於熱帶雨林入面食野咁