家下出面消費咁貴,相比之下覺得任食放題價錢更加划算,本來打算同班同事食日本菜晚上慶祝生日,要食得夠飽,埋單分分鐘每人要五百幾蚊!計返其實食放題仲抵... 雖然黎到食放題,刺身要食返夠本,不過都唔好miss左熱食,好似呢個烏冬咁,真係出面餐廳質素,不過個人建議,一碗幾個frd分好啦,唔好自己一個食晒,如果唔係,個肚仲邊有位食其他野? 有張點餐紙叫做「奇妙脆脆」,係好似手卷咁,不過用雪糕筒裝住D刺身。一次過點左個「戀上雲丹」同「高海拔之戀」,平時食開手卷,今次紫菜換左值雪糕筒,都ok既!不過我prefer紫菜~ 最後食返幾個甜品,有movenpick之外,甜品都有幾多選擇。好似呢個creme brulee 咁,賣相真係普普通通,但食落去都似樣既,唔洗擔心中伏。不過呢個白色甜品....就麻麻啦,係益力多乳酸杯,不過加左落甜品度,個味道有點怪怪的,可能係我唔識得欣賞啦~Anyway,我真係幾中意呢間放題,唔講甜品,其他刺身、壽司種類又多,已經Win其他店成條街啦!下集去邊度食好野,等我諗下再話比大家知啦!
家下出面消費咁貴,相比之下覺得任食放題價錢更加划算,本來打算同班同事食日本菜晚上慶祝生日,要食得夠飽,埋單分分鐘每人要五百幾蚊!計返其實食放題仲抵... 雖然黎到食放題刺身要食返夠本,不過都唔好miss左熱食,好似呢個烏冬咁,真係出面餐廳質素,不過個人建議,一碗幾個frd分好啦,唔好自己一個食晒,如果唔係,個肚仲邊有位食其他野?

Anyway,我真係幾中意呢間放題,唔講甜品,其他刺身壽司種類又多,已經Win其他店成條街啦!下集去邊度食好野,等我諗下再話比大家知啦!
2017-07-19