2022-07-17
今日過黎鰂魚涌,本來想順便一試鰂魚涌名物治癒果子嘅麻薯puff, 點知排到我就賣晒🥲🥲黑到呢。。(真係到我就賣晒!)為左彌補心靈缺失,揀左呢間日式庭園feel日本餐廳食晚飯😋▐ 日本特濃咖哩雞扒 $148▐跟餐配沙律、前菜、茶碗蒸同甜品,好豐富🤤🤤燒雞扒塊雞皮燒到好似薯片咁脆,冇肥膏,甜甜地,肉質唔柴兼有肉汁,而且好厚好大塊😋😋咖哩濃稠足料,微辛但唔嗆口😋😋茶碗蒸香滑,有菇同白果,有少少酒香味,可能加左味醂?非常好味😋▐ 吞拿魚赤身配甘海老海鮮丼 $208▐魚料新鮮,賣相靚仔😋😋睇起黎唔算大碗但食落份量十足🤤🤤🤤同咖哩set一樣跟左沙律、前菜、茶碗蒸同甜品👍🌐𝗔𝘁𝗺𝗼𝘀𝗽𝗵𝗲𝗿𝗲 : 走日式竹林庭園風格,位於太古坊附近,晚市好快坐滿客,午市應該都幾旺。🤵♂️ 𝗦𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲 : 店員服務很好,會介紹菜式。💰 𝗩𝗮𝗹𝘂𝗲 : 晚餐價錢相宜而食物高質,份量十足,雖然full house但環境唔嘈,可以靜靜地享受晚餐👍
▐ 日本特濃咖哩雞扒 $148▐
▐ 吞拿魚赤身配甘海老海鮮丼 $208▐
🤵♂️ 𝗦𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲 : 店員服務很好,會介紹菜式。