2021-08-22 457 浏览
朋友想喺尖沙咀附近食飯,推介左呢間餐廳,見佢以果醬做主題幾特別,又去食下先。炸薯角薯角炸得表面金黃色,咬落香脆可口,點埋果醬食一流!豬肋骨肋骨焗得啱啱好,點果醬食係有另一番風味嘅,伴菜都有炸薯角,同之前一樣咁好食,不過如果早知呢度菜有薯角伴碟,小食會叫其他。海鮮飯個飯濕度掌握得幾好,唔會太濕,味道調味都剛好,唔會太濃烈,海鮮好新鮮而且份量比想像中多。九宮格呢度菜有九種不同嘅jam, 厚切麵包有烘底,焗得啱啱好,食落脆脆地,再配合唔同口味嘅jam,真心好鍾意❤️飲品我叫咗果醬沙冰,有得揀jam口味,揀咗 berries,飲落去有濃厚嘅果香,而且口感好滑。餐廳用jam做主題非常有特色,估唔到果醬同咁多食物都可以配合得咁天衣無縫。最後食完埋單人均唔使$200,下次有gathering出去食都會考慮呢間。

炸薯角
薯角炸得表面金黃色,咬落香脆可口,點埋果醬食一流!

豬肋骨

海鮮飯