2022-09-13
平時好少去黃大仙,知道呢度有間韓國餐廳剛剛開業,即管去試一試😆嚟到門口俾佢嘅裝修完全吸引住,充滿韓國懷舊復古feel,每一個用餐座位都有唔同嘅吊燈同掛畫,盡顯心思❤️十分喜愛旁邊色彩繽紛嘅大樹,仲有周圍嘅擺設,每一個地方都係打卡位😍前菜一坐低店員就會擺低兩碟前菜,包括蓮藕同黃豆,黃豆好好味,甜甜地有咬口😆亞之媽炸雞(半份) $118有五種醬汁俾你揀,而我今次就揀咗平時比較少見秘製甜酸醬油味,醬汁酸甜得來帶點鹹嘅醬油味都幾特別,有六件雞份量都唔少,雞肉肉質鮮嫩,仲要影咗咁耐相,外皮仲係香脆,值得一讚👍芝士岩漿炒飯 $112芝士控必食😋真係爆多芝士漿😍仲有強勁拉絲效果👍入面有泡菜炒飯小小辣 (食唔到辣嘅朋友可以落單嘅時候點唔辣) 加上香口肥瘦適中嘅豬腩肉真係好惹味,每一啖飯都可以比滿滿嘅芝士醬包圍住真係超邪惡超正呀🥰紫菜肉鬆蛋卷 $72有驚喜👍蛋卷內外都好滑溜,欣賞佢入面保留蛋汁,有流心嘅感覺,蛋本身味道有少少甜,同上面嘅紫菜肉鬆好夾,食落鹹鹹甜甜,味道豐富有層次👍菠蘿可樂冰 $68有少少菠蘿果肉喺可樂沙冰入面,炎炎夏日配上韓國料理真係好解渴呀😆藍調時光(藍海洋檸檬特飲) $42呢個藍色好s
前菜
亞之媽炸雞(半份) $118
芝士岩漿炒飯 $112
紫菜肉鬆蛋卷 $72
菠蘿可樂冰 $68
藍調時光(藍海洋檸檬特飲) $42
呢個藍色好sharp好特別,飲落似檸檬梳打水😁
總括而言,餐廳地點方便,黃大仙地鐵站一出商場就到,菜式種類繁多,食物質素有驚喜,員工服務體貼,最開心就係可以盡情打卡,餐廳隔離就係有佢哋嘅小型超市「閣樓市場」,有好多唔同種類嘅韓國食品賣,食完飯仲可以過去掃貨,就好似去咗韓國一趟咁好開心呀👍
美味指數🍽:8.5/10
環境指數📸:8.510