2019-05-05
喺朗豪坊睇完 Endgame, 實在有太多劇情需要討論啦!跟同行朋友一起齊附近食個放題,邊吃邊聊天。因為差唔多晚上九點,不用多想大家選擇了御滿屋。價錢不貴而且CP值高,由門口一直行到卡位行,兩邊都是滿滿的美食。沙律吧還有新鮮青口,食飽仲可以有朱古力噴泉當甜品。飲品是自助式的應有盡有,就連啤酒、清酒都是任飲的,喜歡飲酒的朋友真是物超所值!一坐下首先吃我最愛的刺身,大赤蝦、帶子、油甘魚都是我不能缺的最愛。全部刺身都新鮮美味,鮮甜彈牙。壽司我都要食返夠本,我欣賞佢刺身大過飯,唔會話食幾件就飽晒!黑松露赤蝦壽司味道濃郁;蟹膏皇帝蟹腳壽司 滿口蟹油香滋味; 忌廉芝士鰻魚玉子燒 有創意又新奇,口感味道層次夠晒豐富。另一款我放題最愛就係炸芝麻雞翼,出邊食一碟四隻都要幾十蚊,我食四隻已經賺到了,haha 皮脆肉嫩多汁,入口滿滿的芝麻香味。還有滋陰養顏的冬菇燉花膠,這個確實慢慢不能錯過,炆煮得非常入味,大大件花膠咬落有嚼勁。到最後店員話會遞上雪糕紙,我選擇了季節限定的哈根大師雪糕,桂花紅莓清香美味,今晚的放題有了完美結局。總結價錢合理,環境OK,食物質素好,店員服務細心,下次會再來。
沙律吧還有新鮮青口,食飽仲可以有朱古力噴泉當甜品。