2022-02-21 4901 浏览
<<Hungry Dino 🦖 Hungry Me 💛>>Bookmark 咗好耐,新年前已 book 定位,終於有日平日可以黎食啦!餐廳2層高,好多綠色植物好似入咗森林,而周圍都係恐龍仔的裝飾及圖畫,主題樂園咁歡樂😍到處都色彩繽紛。最愛落地大玻璃窗,可以滲入暖暖的陽光,非常 chill☺.最出名係腐皮壽司當然要叫啦同朋友都想食,於是唔捨得叫其他,一於叫哂2款腐皮御膳 A&B 😂🟥腐皮御膳5件 + 3切鮭魚刺身定食 $176🟧.✨Set B✨蟹膏三文魚子吞拿魚拖羅蓉炙燒北寄貝沙律柚子左口魚明太子厚燒玉子.✨Set A✨蟹膏三文魚子明太子三文魚柚子胡椒油甘魚蓉和風汁帶子芝士蟹籽厚燒玉子.2款都有蟹膏三文魚子&玉子~個人覺得左口魚,拖羅魚蓉,油甘魚蓉及玉子最好味☺.左口魚炙燒過魚油出哂黎,齒頷留香你知食腐皮甜甜的又會比較滯,而左口魚&油甘魚都配上了柚子汁,加少少果香酸,清新D冇咁漏。.拖羅魚蓉&油甘魚蓉又係,入口即溶咁,而葱簡直係畫龍點睛,香氣再添層次。不過我就鍾意拖羅多 D , 魚蓉比油甘魚細滑,又唔腥值得一讚💯.玉子就要趁熱食呢,濕潤厚蛋配上不論芝士蟹籽

<<Hungry Dino 🦖 Hungry Me 💛>>
最出名係腐皮壽司當然要叫啦
同朋友都想食,於是唔捨得叫其他,
一於叫哂2款腐皮御膳 A&B 😂
明太子三文魚
柚子胡椒油甘魚蓉
和風汁帶子
芝士蟹籽厚燒玉子
2款都有蟹膏三文魚子&玉子~
個人覺得左口魚,拖羅魚蓉,油甘魚蓉及玉子最好味☺
左口魚炙燒過魚油出哂黎,齒頷留香
玉子就要趁熱食呢,濕潤厚蛋配上不論芝士蟹籽/明太子都係 perfect match, 好在明太子又唔會太鹹。
以為份量少但其實大家食到淨1-2舊都好飽😂甜品唯有下次試!
🟦飲品 🍹🟪
放假對自己再好D, 加錢$42 試埋特飲
真係特別好飲😋
✨Blue Lemonade✨
靚靚外表,好夏日的感覺(雖然而家開始凍)
飲落係普通檸檬汽水,不過不失
✨黑糖玄米拿鐵 (熱)
有驚喜❗有少少似奶茶,但重玄米茶香,奶亦很幼滑濃郁 creamy, 先茶後㗳到有黑糖的甜,富有層次。加上粒粒玄米可以咬下,冬天飲落暖暖的,非常滿足☺